Shutterstock

Nieuws Melkaanvoer

Nieuw-Zeeland laat dal melkproductie achter zich

26 Juli 2022 - Wouter Baan

De melkproductie in Nieuw-Zeeland bereikte in juni het seizoensdal en gaat nu weer stijgen. De aanvoer in juni was opvallend genoeg precies gelijk aan vorig jaar. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In juni, tijdens het seizoensdal, zakt de melkproductie in Nieuw-Zeeland altijd diep weg. De melkproductie kwam afgelopen maand uit op 234.000 ton en dit is gelijk aan dezelfde maand vorig jaar. Ook is er maar een heel klein verschil te zien in vergelijking met 2020. Daarmee is de melkaanvoer wel iets bijgetrokken, want in de maanden hiervoor lagen de aanvoercijfers voortdurend onder het niveau van vorig jaar.

Deze maand is de seizoensmatige stijging ingezet en dat zet door tot en met november. Melkveehouders zijn ongetwijfeld gemotiveerd om hoge productiecijfers te realiseren. Net als hier in Europa is de melkprijs als goed te bestempelen. Zuivelcoöperatie Fonterra maakte in juni een eerste prognoseprijs bekend, die ligt in een range van $8,75 tot $10,25 per kilo milk solids. Dit is een record. Toch ligt een extreme melktoename niet op de loer omdat de strengere milieumaatregelen de productie beperken. Het gaat dan onder andere over het terugdringen van CO2 van methaan.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden