Rabobank

Nieuws Benoeming

Rabobank stelt Belg Decraene aan als topman

5 September 2022 - Redactie Boerenbusiness

Rabobank benoemt de Belg Stefaan Decraene tot nieuwe topman. Decraene volgt in de loop van dit najaar Wiebe Draijer op als voorzitter van de groepsdirectie van Rabobank voor een termijn van vier jaar. Draijer stopt per 1 oktober na afronding van zijn tweede termijn.

Dit heeft Rabobank vanavond (maandag 5 september) bekendgemaakt. Decraene (1964) is afkomstig van BNP Paribas, waar hij de laatste 10 jaar lid is van het Executive Committee en verantwoordelijk is voor de international retail and commercial banking. Eerder was hij onder meer CEO van Dexia Bank België. Decraene is ruim 30 jaar actief in de bancaire wereld, zo zet Rabobank uiteen. Volgens Marjan Trompetter, voorzitter van de raad van commissarissen van Rabobank, past Decraene "naadloos bij de coöperatieve mentaliteit van onze bank."

Onze coöperatieve missie waarmaken
Rabobank heeft in Decraene "een resultaatgerichte leider gevonden", aldus Trompetter. "Hij stimuleert samenwerking en daagt uit tot persoonlijke ontwikkeling. Uit alles blijkt dat mensen graag met en voor hem werken. Juist nu is dat van groot belang om onze coöperatieve missie in de samenleving waar te maken." De raad van commissarissen heeft er volgens Trompetter alle vertrouwen in dat Decraene "Rabobank de komende jaren verder zal positioneren op onze belangrijke speerpunten als duurzaamheid, klimaat en digitalisering, maar ook als het gaat om onze verantwoordelijkheden in het kader van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren en terrorisme."

Decraene start dit najaar, zodra zijn huidige werkzaamheden zijn afgerond. Chief Financial Officer en lid van de groepsdirectie Bas Brouwers neemt het voorzitterschap ad interim waar, meldt Rabobank.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Boeren vragen nog minder krediet aan bij Rabobank

Interview Alex Datema

Zonder duurzaamheid geen financiering bij Rabobank

BB TV Daniëlle Duijndam

Stijging melkprijs neemt margedruk niet direct weg

Nieuws Economie

Rabobank boekt fors meer winst door hogere rente

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox