Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina: verkoop Duitse tak vertraagd

20 September 2022 - Wouter Baan

De verkoop van de Duitse consumententak van FrieslandCampina aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller loopt vertraging op. De kartelautoriteiten in Duitsland hebben meer tijd nodig om de deal te beoordelen, schrijft Lebensmittelzeitung.  

Half juni werd de deal door beide partijen aangekondigd, met de verwachting dat alles dit jaar nog in kannen en kruiken zou zijn. Dat laatste is nog maar zeer de vraag. Het Bundeskartelambt heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben en is een vervolgonderzoek gestart. De verwachting is dat dit drie à vier maanden in beslag neemt. FrieslandCampina laat in een reactie weten te vertrouwen dat de deal alsnog in het vierde kwartaal gaat plaatsvinden. 

De bedoeling is dat Theo Müller drie Duitse productielocaties van FrieslandCampina in Keulen, Heilbronn en Scefflenz overneemt. Ook zuivelmerken als Landliebe en Tuffi vallen binnen de transactie. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt nieuwe geldlening op

Nieuws Melk

FrieslandCampina vrij van fusiebeperkingen

Nieuws melk

3 miljard kilo minder melk geen uitgemaakte zaak

Nieuws melk

FrieslandCampina keert dit jaar geen nabetaling uit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox