Royal A-ware

Nieuws melk

A-ware geeft oktoberprijs stevige zet omhoog

3 Oktober 2022 - Klaas van der Horst

Royal A-ware voert, na een maand met gelijke melkprijzen, opnieuw een stevige melkprijsverhoging door. De prijs voor gangbare melk wordt met €1,50 verhoogd, die voor biologische melk met €2,00 per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware zelf meldt voor de top-melkstroom, de Beter-voor melk van Albert Heijn, een prijs van bijna €68,00 per 100 kilo, €67,93 om precies te zijn. Ruim €6,00 daar onder zit de traditionele melkstroom met een prijs van €61,84. De gewogen, gemiddelde melkprijs, de WP, komt uit op €64,35.

De biologische melkprijs gaat naar €70,17 per 100 kilo. De prijzen gelden bij het gemiddelde kwantumvolume van alle melkveehouders in de desbetreffende melkstroom van 2021, zo meldt het bedrijf.

Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de kale melkprijs van Royal A-ware 5 cent per 100 kilo boven die van FrieslandCampina uit, maar €1,21 onder die van DOC Kaas.

Beter voor en Zaanse Hoeve beide aan kop
Met de Beter-voor melkprijs scoort A-ware opnieuw de hoogste (gangbare) melkprijs in Nederland. De prijs voor Zaanse Hoeve melk is €2,00 per 100 kilo lager en komt daarmee zo'n 40 cent onder de prijs voor Planet Proof melk van FrieslandCampina.
De biologische melkprijs komt volgens de bio-melkprijsvergelijker van Boerenbusiness net uit tussen de melkprijzen van Arla en FrieslandCampina en blijft daarmee ook precies enkele euro's boven de top gangbare melkstroom.

Stabiel de hoogste in België
Voor België houdt A-ware de melkprijs voor de vierde maand op rij gelijk. Bij de Belgische wettelijke gehaltes betekent dit een melkprijs van €60,00 per 100 liter. Bij reële gehaltes en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter komt dat uit op een werkelijk betaalde melkprijs van €63,28 per 100 liter. Dat blijkt, ondanks de stabiele uitbetaling, nog steeds de hoogste melkprijs van alle grote verwerkers daar.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden