FrieslandCampina

Nieuws Herfinanciering

FrieslandCampina trekt extra werkkapitaal aan

12 Oktober 2022 - 2 reacties

FrieslandCampina heeft voor de komende vijf jaar een herfinanciering van €1,25 miljard afgesloten. De bestaande kredietfaciliteit ter waarde van €1 miljard wordt daarmee vroegtijdig vervangen. Het coöperatieve zuivelconcern zit om extra werkkapitaal verlegen.

De verhoging van de kredietfaciliteit voorziet in een toegenomen behoefte aan werkkapitaal, zo geeft FrieslandCampina aan. Uit de halfjaarcijfers bleek dat de operationele kasstroom van €46 miljoen is teruggezakt naar €89 miljoen negatief. Deze daling is een gevolg van hoger werkkapitaal door hogere melk- en verkoopprijzen, zo stond opgetekend in het halfjaarverslag.

"Ondanks uitdagende omstandigheden op de kredietmarkt zijn we erin geslaagd onze doorlopende kredietfaciliteit tegen gunstige voorwaarden te herfinancieren", geeft CFO Hans Janssen aan. De financiering is gekoppeld aan diverse duurzaamheidscriteria. Concreet houdt dit in dat de FrieslandCampina zich heeft geconformeerd aan het terugdringen van broeikasgasemissies en extra inzet op recyclebare verpakkingen.

De bestaande financiering ter waarde van €1 miljard zou aanvankelijk pas over twee jaar eindigen, maar wordt dus nu vroegtijdig vervangen en met €250 miljoen verhoogd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Jan 12 Oktober 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10901059/frieslandcampina-trekt-extra-werkkapitaal-aan]FrieslandCampina trekt extra werkkapitaal aan[/url]
Kunnen ze de melkprijs niet meer uitbetalen ofzo?
Abonnee
Henk. 13 Oktober 2022
Het wanbeleid (oa door vriendschap met natuurmonumenten.!) word langzaam zichtbaar.!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Zoektocht nieuwe baas zuivelreus geen sinecure

Analyse FrieslandCampina

Schumacher belandt met droomoverstap bij klant

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina wil boerloos verbreden in eiwit

Analyse Melk

FrieslandCampina geeft duidelijk signaal af

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox