Shutterstock

Nieuws melk

'Vermomde' NVWA'ers blijken toch echt

9 November 2022 - Klaas van der Horst - 1 reactie

De berichten op onder meer Twitter over nep-inspecteurs van de NVWA, die melkveebedrijven komen inspecteren, berusten op een misverstand. Melkveehouders mogen nep-NVWA'ers hebben vermoed, het ging toch om echte ambtenaren.

Dit meldt een woordvoerder van de Voedsel-en Warenautoriteit. De afgelopen dagen was er de nodige ophef op diverse sociale media over dierenactivisten, die vermomd als medewerker van de NVWA monsters kwam nemen van onder meer tankmelk. Het leidde er zelfs toe dat Tweede Kamerlid Caroline van der Plas van BBB er vragen over stelde aan de minister van LNV.

nepNVWA
De tekst zoals die rondging onder veehouders.

De opsteller van bovenstaand bericht schreef dat hij bij de NVWA had nagevraagd of er controleurs bij zijn bedrijf konden zijn geweest. Op deze vraag zou ontkennend zijn geantwoord. Bij navraag door Boerenbusiness reageert de NVWA anders: "We hebben het uitgezocht. Het ging bij dit bedrijf wel om een inspecteur van de NVWA. Dat hebben we de betrokken ondernemer inmiddels laten weten. We hebben ook meldingen van andere ondernemers gecheckt. Ook daar ging het steeds om onze inspecteurs. We hebben geen aanwijzingen dat er 'nep-inspecteurs' rondlopen."

Of dit boeren helemaal geruststelt, is afwachten. De NVWA voert zowel aangekondigde als niet-aangekondigde inspecties uit bij bedrijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
SjefO 9 November 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10901508/vermomde-nvwa-ers-blijken-toch-echt]'Vermomde' NVWA'ers blijken toch echt[/url]
Het doet mij denken aan Poolse en Russische toestanden, puur communisme, het smerigste van het smerigste wordtde overheid over de boeren uitgestrooid.
De overheid met zijn controlerende bloedzuigers is verworden tot een groot leugenachtig boeven gebeuren.
Nederland anno 2022 "tuig van de richel"
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden