Cono

Nieuws Melk

Wim Betten zwaait af als topman Cono Kaasmakers

17 November 2022 - Klaas van der Horst

Wim Betten stopt per 1 juli 2023 als algemeen directeur van Cono Kaasmakers. Hij draagt zijn functie over aan Jerry Griep, de huidige commercieel directeur van het zuivelconcern uit de Beemster. Betten is sinds 2012 werkzaam bij Cono en per 1 januari 2016 algemeen directeur.

Betten blijft na zijn aftreden nog minstens een jaar aan Cono verbonden als externe senior adviseur strategie en technologie, zo meldt het bedrijf. Hij is met het bestuur overeengekomen het elfjarig dienstverband te beëindigen. Onder Bettens regie is de afgelopen jaren de nieuwe kaasmakerij gebouwd en geoptimaliseerd en zijn ook verdere lijnen uitgezet voor de toekomst.

De organisatie is er klaar voor, aldus Betten. "Sinds januari 2016 heb ik als algemeen directeur en samen met mijn managementteam en collega's hard gewerkt om Cono Kaasmakers op de kaart te zetten voor nu en de volgende generaties. Dat doen we met onze premium kazen, waaronder ons A-merk Beemster kaas. Ook hebben we altijd gezorgd voor een eerlijke melkprijs voor onze melkveehouders. Cono Kaasmakers blijft investeren in mens, dierenwelzijn en milieu, duurzaam innoveren in de kaasmakerij, de gehele kaasketen en op onze boerderijen."

Opvolger Jerry Griep is in 2012 begonnen als general sales manager bij Cono. Zijn kennis in de markt, goede relaties met de handelspartners en 'het bezit van het juiste Cono-DNA' maken hem volgens het bestuur de juiste opvolger van Betten

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Cono houdt voorschot voor vierde keer gelijk

Nieuws Melk

Kaasproducenten houden melkprijs gelijk

Nieuws melk

Cono houdt voorschot augustus gelijk

Nieuws Melk

Cono laat melkprijs onder 40 euro zakken

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox