Shutterstock

Nieuws Zuivel

Milcobel en LDA verlagen melkprijs met gelijke stap

15 Maart 2023 - Klaas van der Horst

De Belgische coöperaties Milcobel en LDA verlagen hun melkprijzen met eenzelfde stap. Verschil is dat LDA de verlaging doorvoert voor de melkprijs over februari, terwijl Milcobel dat doet over maart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Laiterie des Ardennes verlaagt de melkprijs bij de wettelijke Belgische gehalten met €4,50 naar €41,50 per 100 liter. Daarmee komt de melkprijs bij reële gehalten (3,5% eiwit en 4,3% vet) uit op €43,72 per 100 liter. Daarmee blijft LDA volgens de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness de snelste daler qua melkprijs en ook de laagst uitbetalende partij in België. 

Milcobel verlaagt de melkprijs bij de wettelijke gehalten met eveneens €4,50 naar €40,50 per 100 liter. Dat stemt overeen met een melkprijs bij reële gehalten van €43,16. In beide gevallen is dat  bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter.  Bij maximale premies en een jaarvolume van 2,7 miljoen liter betaalt Milcobel €44,74 per 100 liter.

In een toelichting op de melkprijs schrijft Milcobel dat de zuivelmarkten op lage niveau's blijven zitten. Hierdoor aarzelen kopers ook en wordt weinig gehandeld. In deze situatie haalt Milcobel naar eigen zeggen wel het maximale uit de markt. De onderneming verwijst daarbij naar een (niet openbare) vergelijking van de Belgische koepel voor de zuivelindustrie, waaruit zou blijken dat Milcobel in januari 51 cent per 100 liter boven het Belgische gemiddelde uitbetaalde.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden