Shutterstock

Nieuws Verkiezingen

BoerBurgerBeweging doet ook bij waterschappen goed

16 Maart 2023 - Redactie Boerenbusiness

BoerBurgerBeweging (BBB) lijkt ook bij de waterschappen op een grote winst te kunnen rekenen. Dit meldt de Unie van Waterschappen uit de stemgegevens van 12 van de 21 waterschappen. Ook WaterNatuurlijk en de PvdA lijken goed te scoren. De partijen 50plus, CDA en VVD blijven achter en verliezen zetels ten opzichte van de verkiezingen in 2019. 

Veel waterschappen hebben nog niet alle uitslagen doorgekregen van de gemeenten. Het stemmen tellen gaat langzamer dan gebruikelijk bij verkiezingen. Dit heeft meerdere redenen, schrijft de Unie van Waterschappen. Vermoeidheid van de tellers, het grote aantal partijen en dus grote stembiljetten en de hoge opkomst zijn mogelijke oorzaken.

De voorlopige uitslagen die al binnen zijn laten zien dat BBB de grootste partij wordt in tenminste zes waterschappen. BBB deed voor het eerst mee bij alle waterschappen en komt vooralsnog overal binnen met zetels, meldt de Unie. WaterNatuurlijk, een samenwerkingsverband tussen GroenLinks, D66 en Volt voor de waterschappen, kent volgens de organisatie ook een goede verkiezingsuitslag. De partij lijkt in ieder geval in vier waterschappen de grootste te worden. Ook PvdA lijkt zetels te winnen in de waterschapsbesturen. Het CDA lijkt daarentegen veel zetels te verliezen. Ook VVD en 50Plus blijven achter ten opzichte van de resultaten in 2019.

De verwachting is dat morgen alle stemmen in de gemeenten zijn geteld en dus de uiteindelijke balans van de waterschapsverkiezingen kan worden opgemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Politiek
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Mest

Adema ligt op ramkoers met de agrarische sector

Nieuws Politiek

Parlement stemt voor importverbod kalveren

Nieuws Politiek

‘Kweekvlees en plantaardig eiwit voor krimp veestapel'

Nieuws Politiek

Keijzer met stip favoriete premierskandidaat

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox