DMK

Nieuws Melk

Duitse stakingsactie treft ook zuivelproducent DMK

27 Maart 2023

In Duitsland wordt vandaag massaal gestaakt voor hogere lonen. Ook bij diverse productielocaties van Deutsches Milchkontor (DMK) is het werk stilgelegd.

De stakingen in Duitsland treffen bijna heel het land. Zo rijden er geen treinen en ook het vliegverkeer ligt nagenoeg stil. Ook bij diverse locaties van DMK, de grootste zuivelverwerker van Duitsland, lag het werk vanmiddag tussen 12:00 en 15:00 uur stil. Onder meer op de locaties in Edewecht, Holdorf, Neubörger, Ovelgönne en Zeven, zo berichten lokale Duitse media.

Vakbond NGG is al langere tijd met DMK in onderhandeling voor betere arbeidsomstandigheden in de vorm van hogere lonen. De vakbond eist €500 bovenop het basisloon, wat neerkomt op een stijging van zo'n 12%. De stakingen zijn een waarschuwing richting de zuivelverwerker om de onderhandelingen extra kracht bij te zetten.

Komende woensdag zijn er nieuwe besprekingen tussen DMK en de vakbond. Een eerder voorstel van DMK werd door de vakbond van tafel geveegd. De laatste keer dat er bij DMK werd gestaakt, was in 2017.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Duits DMK trots op bovengemiddelde melkprijs

Nieuws melk

Melkprijs maart Nederland onder EU-gemiddelde

Nieuws Melk

Numidia in zee met DMK voor fat filled melkpoeder

Nieuws melk

Termijnmarktmelkprijs DMK gaat sterk omlaag

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox