DMK

Nieuws Melk

Duitse stakingsactie treft ook zuivelproducent DMK

27 Maart 2023 - Wouter Baan

In Duitsland wordt vandaag massaal gestaakt voor hogere lonen. Ook bij diverse productielocaties van Deutsches Milchkontor (DMK) is het werk stilgelegd.

De stakingen in Duitsland treffen bijna heel het land. Zo rijden er geen treinen en ook het vliegverkeer ligt nagenoeg stil. Ook bij diverse locaties van DMK, de grootste zuivelverwerker van Duitsland, lag het werk vanmiddag tussen 12:00 en 15:00 uur stil. Onder meer op de locaties in Edewecht, Holdorf, Neubörger, Ovelgönne en Zeven, zo berichten lokale Duitse media.

Vakbond NGG is al langere tijd met DMK in onderhandeling voor betere arbeidsomstandigheden in de vorm van hogere lonen. De vakbond eist €500 bovenop het basisloon, wat neerkomt op een stijging van zo'n 12%. De stakingen zijn een waarschuwing richting de zuivelverwerker om de onderhandelingen extra kracht bij te zetten.

Komende woensdag zijn er nieuwe besprekingen tussen DMK en de vakbond. Een eerder voorstel van DMK werd door de vakbond van tafel geveegd. De laatste keer dat er bij DMK werd gestaakt, was in 2017.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Melk

Stabiele omzet verhult verschuivingen bij DMK

Nieuws Jaarcijfers 2023

DMK belooft beterschap na forse terugval melkprijs

Nieuws melk

DMK dreigt boeren te verliezen, wil fabriek dicht

Nieuws melk

Meer omzet, lagere winst voor Fude + Serrahn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden