Shutterstock

Nieuws Melk

Biomelkprijs minder vatbaar voor prijsdruk

28 Maart 2023 - Wouter Baan

De melkprijzen staan momenteel onder druk, al gaan de gangbare uitbetalingsprijzen veel harder onderuit dat de biologische.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het verschil tussen de gangbare en biologische melkprijzen was vorig jaar zomer nagenoeg opgeheven, maar ondertussen is weer een behoorlijk kloof zichtbaar. Zo verlaagde FrieslandCampina gisteren de biologische garantieprijs met €2,25, terwijl de gangbare evenknie met €5,75 omlaag ging. Daarmee heeft FrieslandCampina de toon gezet voor april. Ondertussen is het prijsverschil tussen biologisch en gangbaar weer opgelopen tot €16,25 per 100 kilo.

Eko-Holland
Eko-Holland, de coöperatie van biologische melkveehouders, verlaagt nog weer gematigder dan FrieslandCampina. De melkprijs voor april gaat met €1,05 naar beneden tot €64 per 100 kilo. René Cruijssen, voorzitter van coöperatie Eko-Holland, gaf vorige maand aan te verwachten dat de biologische melkprijs de komende maanden licht verder zal dalen, maar hoopt dat die net iets boven de €60 per 100 kilo kan blijven.

De gangbare uitbetalingsprijzen bij Nederlandse verwerkers zullen in de komende maanden – op basis van de grondstofwaarde – vermoedelijk afglijden naar zo'n €40 per 100 kilo.

Klik hier om de Biologische Melkprijsvergelijker in te zien. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox