FrieslandCampina

Nieuws Melk

Devaluatie Roepie zuur voor FrieslandCampina

25 April 2023

Engro Foods, het Pakistaanse dochterbedrijf van FrieslandCampina, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst nam flink toe. Door de devaluatie van de Pakistaanse Roepie is de situatie in euro's uitgedrukt beduidend minder positief.

FrieslandCampina Engro Pakistan Limited, zoals het bedrijf voluit heet, zag omzet in de eerste drie maanden van dit jaar met 62% toenemen tot 22.642 miljoen Pakistaanse Roepie. In euro's uitgedrukt komt dit neer op €73,5 miljoen. Door de aanhoudende devaluatie van de Roepie nam omzet in euro's maar met 6,5% toe. Het bedrijf schrijft de omzetgroei toe aan volumewinst en een betere productmix.

Ondanks de inflatie wist Engro Foods de marge te vergroten. De nettowinst steeg met bijna 50% tot 990 miljoen Roepie, hoewel de winst in verhouding tot de omzet wel iets terugzakte. Dit staat bij de huidige wisselkoersen gelijk aan €3,2 miljoen. Door de snel gedevalueerde Pakistaanse munt zet de winst in euro's zelfs een klein stapje terug. 

De Roepie behoort tot de slechtst presterende valuta's in de wereld. Vermoedelijk zal de devaluatie FrieslandCampina ook de komende maanden in de wielen rijden. Reuters berichtte eerder deze maand dat valutahandelaren ervan uitgaan dat de Roepie in de komende maanden verder in waarde zal afnemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Agribusiness

FrieslandCampina gooit topstructuur om

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Nieuws Melk

FrieslandCampina: meer afzet kindervoeding China

Analyse Melk

FrieslandCampina moet scherven ruimen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox