FrieslandCampina

Nieuws Melk

Devaluatie Roepie zuur voor FrieslandCampina

25 April 2023 - Wouter Baan

Engro Foods, het Pakistaanse dochterbedrijf van FrieslandCampina, heeft in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer omzet gedraaid dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst nam flink toe. Door de devaluatie van de Pakistaanse Roepie is de situatie in euro's uitgedrukt beduidend minder positief.

FrieslandCampina Engro Pakistan Limited, zoals het bedrijf voluit heet, zag omzet in de eerste drie maanden van dit jaar met 62% toenemen tot 22.642 miljoen Pakistaanse Roepie. In euro's uitgedrukt komt dit neer op €73,5 miljoen. Door de aanhoudende devaluatie van de Roepie nam omzet in euro's maar met 6,5% toe. Het bedrijf schrijft de omzetgroei toe aan volumewinst en een betere productmix.

Ondanks de inflatie wist Engro Foods de marge te vergroten. De nettowinst steeg met bijna 50% tot 990 miljoen Roepie, hoewel de winst in verhouding tot de omzet wel iets terugzakte. Dit staat bij de huidige wisselkoersen gelijk aan €3,2 miljoen. Door de snel gedevalueerde Pakistaanse munt zet de winst in euro's zelfs een klein stapje terug. 

De Roepie behoort tot de slechtst presterende valuta's in de wereld. Vermoedelijk zal de devaluatie FrieslandCampina ook de komende maanden in de wielen rijden. Reuters berichtte eerder deze maand dat valutahandelaren ervan uitgaan dat de Roepie in de komende maanden verder in waarde zal afnemen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden