FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina Lochem blijft nog even uit productie

15 Juni 2023 - Klaas van der Horst

De fabriek van FrieslandCampina in Lochem blijft na de brand van afgelopen maandag nog even uit productie. De komende tijd moet eerst de schade worden opgenomen en moet alles worden schoongemaakt. Daarna kan worden gerepareerd en kan het opstarten beginnen.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf lijdt de verwerking van ledenmelk er niet onder. "Dankzij het uitgebreide eigen netwerk van fabrieken kan alle melk elders in het bedrijf worden verwerkt."
In de markt is te horen dat door de brand toch ook een aardig volume rauwe melk en room elders moet worden weggezet, wat hier en daar leidt tot prijsdruk.

De fabriek in Lochem heeft een verwerkingscapaciteit van tussen de 500 en 700 miljoen kilo melk per jaar. Er werken tweehonderd mensen en in de fabriek worden boterolie, melkpoeder en filtratieproducten gemaakt, met behulp van een zogenoemde 'milk prism'-installatie.

Het weer opstarten van de minder getroffen delen van de fabriek zou sneller kunnen gaan, met name waar het de productie van boterolie betreft.

Voor klanten van FrieslandCampina zijn de brand en stillegging die er op volgde vervelend, maar een brand is wel overmacht. FrieslandCampina heeft hen geïnformeerd over de gevolgen. Van belang is nu, zo stelt de woordvoerder, dat veilig kan worden opgestart; veilig voor zowel personeel als voor de productie. Daarvoor moet aan strenge eisen worden voldaan. Een oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het vuur ontstond in een zolder tussen twee poedertorens. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden