NZO

Nieuws NZO

Albert de Groot officieel nieuwe voorzitter NZO

6 Juli 2023 - Klaas van der Horst

Het bestuur van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) heeft Albert de Groot benoemd tot voorzitter. Hij volgt Hein Schumacher op, die onlangs is teruggetreden in verband met zijn overstap naar Unilever.

Albert de Groot is CEO van Vreugdenhil Dairy Foods en was al vice-voorzitter van het NZO-bestuur. Namens de NZO is hij ook lid van het bestuur van de European Dairy Association, de koepelorganisatie van de Europese zuivelindustrie. Ook maakt hij deel uit van het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

Gezien de omvang en het stemgewicht binnen de NZO zou FrieslandCampina de voorzitter weer mogen leveren, maar dat is dus niet gebeurd. De nieuwe CEO Jan Dirk van Karnebeek is zich nog volop aan het inwerken bij de zuivelonderneming zelf. De Groot was al een tijdje acterend voorzitter en goed ingewerkt.

Hij zegt in een persbericht dat het 'een eer is om in deze tijden met grote uitdagingen voorzitter van de NZO te worden'. "Ik kijk er dan ook naar uit om samen met de leden verder te bouwen aan een toekomstbestendige zuivelsector."

In dat persbericht kun je bijna lezen alsof je er erg veel zin in hebt om de zuivel eens door moeilijke tijden heen te helpen.
"Dat is te kort door de bocht. Ik doe het werk niet alleen. In de NZO zijn alle leden vertegenwoordigd. Wij pakken de taken gezamenlijk op. Ik mag voorzitten en dat zie ik zeker als een eer. "

In de dagelijkse praktijk lag er al veel werk op je schouders, en Vreugdenhil is geen bedrijf met een uitgebreide bestuurslaag. Vergt zo'n functie bij de NZO dan niet veel extra inzet die het eigen bedrijf ook prima kan gebruiken?
"Veel van het werk ligt in het verlengde van de activiteiten van zowel ons als van de overige NZO-leden. De NZO heeft daarbij een prima secretariaat, met een stevige directeur. Het is een team dat goed in de materie zit. Bovendien was ik als plaatsvervangend voorzitter al enigszins ingewerkt."

Voor hoe lang geldt de benoeming?
"Aan deze benoeming is geen tijd gekoppeld. Zoiets gaat altijd in overleg met het bestuur en de algemene ledenvergadering."

Het NZO-bestuur
Albert de Groot, voorzitter, Vreugdenhil
Raymond Noordermeer, De Graafstroom
Hester Maij, FrieslandCampina
Jan Pieter Tanis, FrieslandCampina
Klaas Hokse, CZ Rouveen

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Vreugdenhil geeft melkprijs toch weer een zetje

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden