Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws melkprijsvergelijker

Vreugdenhil laat melkprijs voor juli licht zakken

12 Juli 2023 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods laat de gangbare melkprijs voor juli licht zakken. De poederfabrikant blijft daarmee over juni aan de onderkant van het gemiddelde zitten. De biologische melkprijs wordt gelijk gehouden. Deze prijs zit vrijwel op het maandgemiddelde voor juli.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kale (gangbare) melkprijs komt na een verlaging met 76 cent per 100 kilo nog wel juist iets boven de €40 per 100 kilo uit, op €40,02, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Dit is aan de onderkant van het gemiddelde voor juli en heeft mede te maken met de lastige situatie op de melkpoedermarkt.

Maximaal kan €41,52 per 100 kilo worden ontvangen. Deze prijzen gelden bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, zijn exclusief btw en gelden na inhouding van 5 cent per 100 liter voor ZuivelNL.

De ruim vijftig leveranciers die meedoen aan het CO2-reductieprogramma, dat samen met Nestlé is ontwikkeld, ontvangen naast de melkprijs een extra vergoeding voor hun inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen.

De biologische melkprijs voor juli wordt gelijk gehouden op €56,88 per 100 kilo en zit daarmee een fractie onder het maandgemiddelde van juli.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden