Shutterstock

Nieuws Politiek

Keijzer met stip favoriete premierskandidaat

4 September 2023 - Linda van Eekeres - 2 reacties

Van de drie tot nu toe bekende premierskandidaten van de partijen die meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november, heeft Mona Keijzer de voorkeur van de meeste stemmers. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond van afgelopen zaterdag.

De BoerBurgerBeweging presenteerde vrijdag oud-CDA'er Keijzer als haar premierskandidaat. Tot bijna het laatste moment had de partij dat weten geheim te houden. Keijzer is volgens de peiling met stip bij 34% favoriet, Frans Timmermans van de linkse combinatie PvdA/GroenLinks volgt met 31% en Dilan Yeşilgöz heeft de voorkeur van 27% van de kiezers. 10% van de ondervraagden heeft (nog) geen voorkeur. Mark Rutte scoorde bij peilingen in het verleden veel hoger dan andere premierskandidaten. Volgens de peiling kiest nu een relatief gering deel van de achterban van andere partijen voor de VVD-kandidaat, behalve onder kiezers van Nieuw Sociaal Contract (NSC) en CDA.

Wie is de beoogde premier van NSC?
Oud-CDA'er Pieter Omtzigt, die aan de verkiezingen deelneemt met de nieuwe partij NSC heeft nog niet bekendgemaakt of hij zelf eventueel premier wil worden of wie het anders zou moeten worden. "Voor de komende maanden is het meest van belang wat de kiezers van NSC vinden. En wat er gebeurt als Omtzigt ook zijn premierskeuze kenbaar maakt", stelt De Hond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Louis Pascal de Geer 4 September 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10905778/keijzer-met-stip-favoriete-premierskandidaat]Keijzer met stip favoriete premierskandidaat[/url]
Wat zou het goed zijn om te weten hoe de kiezers denken over de zaken die wij als samenleving moeten oplossen.
BBB heeft goede punten , maar een peiling over haar kandidate Mona Keizer 1 dag nadat zij door de BBB naar voren werd geschoven, lijkt mij een geldverspilling en zinloos.
Abonnee
Zeeuw 4 September 2023
Ik vind dit een geweldige topscore voor BBB. Nu het programma nog recht toe recht aan en partij kan verdubbelen . Nog een top uitslag is het verlies van D66. Tjeerd gaat in de biologische zeevisserij !
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Politiek

PvdA/GroenLinks grootste in peiling, BBB levert in

Analyse Verkiezingen

Stikstofbeleid met PVV op schop, veehouderij vaag

Interview Harm Holman (NSC)

Vertrouwen en perspectief terug, ook minder vee

Interview Thom van Campen (VVD)

'Boeren aan stuur laten door Brussel te overtuigen'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox