FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sterker in hoogwaardig ingrediënt

12 Oktober 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina Ingredients gaat de productie van wei-eiwitisolaat en melkvet globule membranen verdubbelen. Dit gebeurt in de vestiging in Borculo. FrieslandCampina is al wereldmarktleider met MFGM en wei-eiwitisolaat en versterkt hiermee haar positie nog verder.

De stap komt op het moment dat er ook sprake is van een toenemende vraag wereldwijd naar hoogwaardige, gespecialiseerde ingrediënten. De productie-uitbreiding is onderdeel FrieslandCampina Ingredients' ambitie om door continue innovatie te voorzien in behoeften van klanten en consumenten over de hele wereld.

Herman Ermens, President Ingredients: Nu consumenten van alle leeftijden zich steeds proactiever bezighouden met hun gezondheid en welzijn en die van hun gezin, zijn ze steeds meer op zoek naar ingrediënten die hen daarbij kunnen helpen. Daarom is dit het perfecte moment om onze productie te vergroten. Dankzij onze flexibiliteit en technologische expertise zorgen we ervoor dat we de hoogwaardige, betrouwbare ingrediënten leveren, die consumenten met speciale dieetwensen of -voorkeuren helpen om het beste uit het leven te halen, waar en wanneer dan ook."

Filtratie
De nieuwe ingrediëntenuitbreiding start begin 2026 met de commerciële productie. Met de uitbreiding van capaciteit, zal FrieslandCampina Ingredients een unieke combinatie van filtratieprocessen toepassen om de biofunctionaliteit van de wei te behouden. Dit heeft tot doel dat zowel de kwaliteit als de werkzaamheid van de uiteindelijke ingrediënten wordt gewaarborgd. De productie zal plaatsvinden op basis van de best beschikbare productietechnieken. FrieslandCampina Ingredients werkt actief aan een integrale vermindering van de CO2-uitstoot voor de productielocatie in Borculo, in lijn met de ambities van het Klimaatplan 2050.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

FrieslandCampina tikt meer duurzame melk af

Nieuws Melk

FrieslandCampina rolt loper verder uit voor boer

Nieuws Melk

Opnieuw verlies in Nigeria voor FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden