Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Syngenta vierde finalist Agribusiness Award 2023

26 Oktober 2023 - Redactie Boerenbusiness

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar vier bedrijven genomineerd voor hun innovatieve product of dienst, die goed is voor de portemonnee van de boer. Initiatiefnemer Boerenbusiness feliciteert de vier genomineerden en stelt ze in willekeurige volgorde voor. De vierde en laatste nominatie is voor Syngenta Crop Protection met de INTERRA Scan, een innovatie die de bodem zeer nauwkeurig in kaart kan brengen.

Syngenta is wereldwijd agtech-bedrijf dat oplossingen ontwikkelt om gewassen gezond te laten groeien. Hiermee wil het bedrijf boeren over de hele wereld helpen om veilig en voedzaam voedsel te verbouwen en tegelijkertijd voor de aarde te zorgen, zo meldt het concern in de aanmelding.

800 datapunten per hectare
De INTERRA Scan is, zo geef Syngenta aan, een service voor het zeer nauwkeurig in kaart brengen van de bodem. De scan biedt in combinatie met bodemmonsters meer dan 800 datapunten per hectare en brengt de bodem tot 27 lagen in beeld. Dit geeft telers inzicht in de textuur en het nutriënten- en koolstofgehalte van hun bodem. Met deze informatie kunnen telers hun input optimaliseren, zoals precisiebemesting of variabel zaaien, en werken aan hun bodemgezondheid en koolstofvastlegging. De service is ook geschikt voor melkveehouders die bijvoorbeeld hun graslanden willen verbeteren.

Met de scan kan een ondernemer, in overleg met zijn of haar adviseur, de inputs zo inzetten dat ze alleen worden gebruikt waar het nodig is. Hierdoor heeft de ondernemer in sommige gevallen een directe besparing, zoals bijvoorbeeld met bekalken. Bovendien draagt het volgens Syngenta bij aan de optimalisatie van de teelt en biedt het meer inzicht in bodemgezondheid.

In een toelichting laat de vakjury weten: "Een scan die de bodem heel nauwkeurig tot 27 lagen in beeld brengt en samen met bodemmonsters maar liefst 800 datapunten geeft per hectare. En dat alles ook nog eens heel toegankelijk en gebruiksvriendelijk voor de boer. Kortom, een innovatie zoals je die graag ziet en dat ook nog eens op een voor de boer uiterst belangrijk terrein. Proficiat met jullie nominatie!"

Vier kanshebbers
Benieuwd naar alle finalisten van dit jaar? De genomineerden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award stellen zichzelf en hun innovatie de komende weken verder voor op Boerenbusiness.

Met Syngenta als vierde finalist zijn alle genomineerden op Boerenbusiness bekend gemaakt. Op 2 november presenteren de finalisten zichzelf en hun innovatie middels een pitch aan de jury. Op 21 november wordt tijdens een besloten event de Agribusiness Award 2023 uitgereikt. Dan wordt bekend welke nominatie naar huis gaat met een cheque ter waarde van €6.500 aan mediawaarde en een vervolgtraject, aangeboden door ABN Amro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden