FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt nieuwe geldlening op

16 November 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina heeft een overeenkomst getekend voor de uitgifte van onderhandse leningen ten behoeve van langetermijnfinancieringen. Deze hebben een gezamenlijke waarde van €496 miljoen. De nieuwe leningen komen in de plaats van oude die komend jaar aflopen. 

De uitgifte vindt plaats in 'ESG-linked notes (milieu- en duurzaamheid gekoppelde leningen) bij private beleggers op de Amerikaanse markt (US Private Placement).

De definitieve afwikkeling van de transactie, de uitgifte van de leningen en de betaling, zijn gepland voor 1 februari 2024 en zijn onderworpen aan de gebruikelijke transactievoorwaarden. Eenmaal afgesloten en betaald, zal de opbrengst worden gebruikt om aflopende schulden in 2024 terug te betalen. FrieslandCampina heeft een overeenkomst getekend voor de uitgifte van onderhandse leningen ten behoeve van langetermijnfinancieringen. Deze hebben een gezamenlijke waarde van €496 miljoen. De nieuwe leningen komen in de plaats van oude die komend jaar aflopen. Eenmaal afgesloten en betaald, zal de opbrengst worden gebruikt om aflopende schulden in 2024 terug te betalen. De leningen bestaan uit vier tranches met vervaldata in 2032, 2034 en 2036.

De emissie is volgens FrieslandCampina enthousiast ontvangen door de markt en trok investeerders aan uit zowel Europa als Noord-Amerika. De leningen bestaan uit een deel met een waarde van $100 miljoen en een looptijd tot 2032 en een ander deel met een waarde van €400 miljoen,  met vervaldata in 2032, 2034 en 2036. De gemiddelde rente op de leningen zal 4,99% bedragen.

Hans Janssen, financieel topman van FrieslandCampina: "De plaatsing (van de lening) versterkt onze langetermijnfinanciering. De overweldigende belangstelling bevestigt het vertrouwen dat investeerders hebben in de toekomst van FrieslandCampina."

In april van dit jaar plaatste FrieslandCampina een lening van €300 miljoen op de Duitse markt. Dit betrof ook een duurzame 'Schuldschein-lening.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

Nieuws Jaarcijfers 2023

FrieslandCampina moet stevig verlies incasseren

Nieuws melk

FrieslandCampina ziet marge in Pakistan slinken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden