Milcobel

Nieuws melk

Milcobel put hoop uit zuivelnoteringen

22 November 2023 - Klaas van der Horst

Milcobel put hoop uit de stijgende noteringen voor diverse zuivelproducten zoals room, boter, wei en mozzarella. De opgaande lijn bij deze commodity's en de betere afzetcontracten voor het nieuwe jaar, hebben de coöperatie moed gegeven voor een verhoging van de novembermelkprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Deze melkprijs wordt met €1,00 verhoogd naar €36,00 per 100 liter bij de wettelijke Belgische gehalten. De melkprijs bij reële Belgische gehalten stijgt met €1,03 naar €39,01 per 100 liter. Dit is de prijs bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter.

De verhoging is de eerste plus die Milcobel dit jaar noteert. De verhoging komt na een eerder signaal van Laiterie des Ardennes, dat de melkprijs over oktober met 50 cent verhoogde.

De gemiddelde melkprijs in België blijft ondanks deze verhogingen nog duidelijk onder de €40,00 per 100 liter melk, zo blijkt uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

De hogere prijzen voor een reeks zuivelgrondstoffen pakken gunstig uit voor het vastleggen van (hogere) contracten met afnemers voor het eerste kwartaal van volgend jaar. Dat maakt een hogere melkprijs voor de leden mogelijk.

Toch blijft de situatie aan de vraagkant onzeker, tekent Milcobel aan. De macro-economische situatie, met een hoge inflatie en dito rentepercentages, zorgt samen met de onrust in diverse exportlanden voor nog vrij veel onzekerheid op langere termijn.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden