Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria houdt voet bij stuk over sociaal plan

8 Januari 2024 - Klaas van der Horst

Kindervoedingsproducent Ausnutria houdt voet bij stuk in het geschil met de vakbonden over het sociaal plan van het bedrijf, dat bezig is met een reorganisatieronde. Kern van het geschil is de ontslagvergoeding per gewerkt jaar.

Ausnutria biedt 0,6 maandinkomen per dienstjaar, de vakbonden willen minimaal een maandinkomen per dienstjaar afspreken voor de af te vloeien werknemers. 

Per 1 november is aangekondigd dat zestig arbeidsplaatsen komen te vervallen bij de vestiging in Leeuwarden, maar de reorganisatie zal niet tot die vestiging beperkt blijven. Ook de werknemers in de locaties in Ommen, Kampen, Zwolle en Heerenveen gaan waarschijnlijk de gevolgen voelen. Hierover doet Ausnutria vooralsnog geen mededelingen. 

Strategisch plan
Ausnutria kampt met een tegenvallende markt voor kindervoeding, met name in China. Het bedrijf hoopt op andere markten meer product te verkopen, maar daarvan komt niet onmiddellijk verlichting. Het bedrijf moeten de kosten beperken en werkt daarvoor aan een strategisch plan voor de komende vijf jaar. In het totale plaatje van het bedrijf is ook een bedrag gereserveerd voor ontslagvergoedingen. Dit is naar de mening van de vakbonden evenwel te laag.

Tenzij het bedrijf nog tegemoetkomingen doet, zijn er later deze week acties te verwachten, geven de bonden aan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Lagere omzet en winst voor Ausnutria

Nieuws Melk

Stakingen Ausnutria over na akkoord sociaal plan

Nieuws Melk

Melkgolf door stakingen bij Ausnutria blijft uit

Nieuws melk

Ausnutria sluit een fabriek en reorganiseert andere

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden