Bedrijfsnieuws Ausnutria

Ausnutria

Nieuws Melk

Lagere omzet en winst voor Ausnutria

Kindervoedingsbedrijf Ausnutria heeft over 2023 een ruim 5% lagere omzet geboekt. De winst daalde een veelvoud daarvan, maar toch bleef het bedrijf nog duidelijke zwarte cijfers draaien.
27 Maart 2024
Ausnutria

Nieuws Melk

Stakingen Ausnutria over na akkoord sociaal plan

Dankzij een akkoord over een verbeterd sociaal plan worden de stakingsacties bij Ausnutria beëindigd. Het akkoord is bereikt na ongeveer een maand actievoeren.
9 Februari 2024
Ausnutria

Nieuws Melk

Melkgolf door stakingen bij Ausnutria blijft uit

De stakingen bij kindervoedingsproducent Ausnutria leiden tot nog toe niet tot een golf aan onverwerkte melk die niet plaatsbaar is. Het is niet zichtbaar in de markt en diverse spelers bevestigen dat grote problemen op dit vlak worden voorkomen.
1 Februari 2024
Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria sluit een fabriek en reorganiseert andere

Ausnutria Nederland wil een fabriek sluiten (Ommen) en een andere (Kampen) reorganiseren. Het bedrijf kampt met overcapaciteit, te hoge kosten en ook deels oudere installaties. De nieuwe stap kost 79 mensen hun baan in Ommen. In Kampen verdwijnen ook banen, maar komen andere terug, zo heeft de zuivelonderneming bekendgemaakt.
17 Januari 2024
Ausnutria

Analyse Melk

Gouden tijdperk Ausnutria hard ten einde

Bij het Chinees-Nederlandse zuivelbedrijf Ausnutria wordt de broekriem aangehaald, want na heel veel enorm succesvolle jaren, vallen de resultaten de laatste tijd tegen. Er is een operatie gaande om kosten te besparen, waarom wordt gereorganiseerd en ontslagen vallen. Het valt samen met de komst van een nieuw management, in zowel Nederland als China.
10 Januari 2024
Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria houdt voet bij stuk over sociaal plan

Kindervoedingsproducent Ausnutria houdt voet bij stuk in het geschil met de vakbonden over het sociaal plan van het bedrijf, dat bezig is met een reorganisatieronde. Kern van het geschil is de ontslagvergoeding per gewerkt jaar.
8 Januari 2024
Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria moet interne controle versterken

Zuivelconcern Ausnutria heeft tussen begin 2020 tot en maart 2023 een te hoge omzet gerapporteerd vanwege fouten bij de interne controle. Dat is onder meer omdat kortingen niet zijn verdisconteerd, er te weinig periodieke tussenbalansen zijn opgemaakt en zo het zicht over diverse posten is verloren.
5 Januari 2024
Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria stelt Westland-manager aan als CEO

Ausnutria Nederland heeft Richard Hickson aangesteld als nieuwe CEO. Dat is gebeurd op 1 november. Vorige week is de Nieuw-Zeelander aan het werk gegaan. Hij werkte hiervoor bij meerderheidsaandeelhouder Yili in zijn geboorteland.
20 November 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden