DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas schuift op in Melkprijsvergelijker

16 Januari 2024 - Wouter Baan

Met een aanzienlijke verhoging van de uitbetalingsprijs voor januari wint DOC Kaas terrein in de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC verhoogt de melkprijs deze maand met €2,81 tot €43,27 per 100 kilo. Deze prijs is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. In de basismelkprijsvergelijker gaat de zuivelproducent uit Hoogeveen voorbij Leerdammer Lactalis en Vreugdenhil Dairy Foods, hoewel de onderlinge verschillen klein zijn.

Inclusief de maximaal te behalen bonussen en premies komt de melkprijs uit op €46,77 per 100 kilo. Sinds dit jaar is de maximaal te behalen bonus met €0,25 opgelopen tot €3,50. Dit als gevolg van een nieuw geïntroduceerde klimaattoeslag van €0,50. De weidegangpremie is per 2024 met €0,25 verlaagd naar €1,50.

In de melkprijsvergelijker worden de duurzaamheids met ingang van dit jaar aangemerkt als een plus op de basisprijs en zijn daar dus uit gehaald. Reden is dat zuivelbedrijven zich steeds meer gaan onderscheiden met duurzaamheidstoeslagen en de verschillen in uitkering daarvoor oplopen. Dit vertroebelt het beeld. In de nieuwe opzet, lijkt de basis-melkprijs lager, maar dat komt omdat de beloning voor duurzaamheid elders wordt weergegeven. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden