Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Aanbod goede snijmaïs houdt niet over

26 Maart 2024 - Jurphaas Lugtenburg

In de bijproducten blijft het rommelen. Voor verschillende stromen met handelaren aan de bak om de afzet rond te krijgen. Bij snijmaïs is de situatie omgekeerd en is het zoeken naar goede maïs. Hooi en stro zijn de stabiele factor in de fouragehandel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het gras groeit wel, maar het is bij veel veehouders nog te vroeg om over te schakelen op een weiderantsoen. Sommige handelaren merken wel dat veehouders voorzichtig zijn met het vastleggen van producten die minder goed passen in een rantsoen met vers gras.

Meeste actie op de ruwvoermarkt zit ook deze week in de bijproducten. Voor aardappel- en graanbijproducten is het een echte kopersmarkt. Of prijzen verder zullen dalen is niet te voorspellen, maar als we kijken naar de ontwikkelingen op de Matif zou de bodem weleens een heel eind bereikt kunnen zijn. Bierbostel is ruim voorhanden. Als je als veehouder de ruimte hebt om een voorraad aan te leggen, laten verschillende leveranciers doorschemeren dat er op prijs het een en ander mogelijk is. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel is deze week verder gedaald en komt nu uit op €3,30 per procent droge stof. Voeraardappelen blijven schaars en de Indicatieprijs blijft stabiel op €60 per ton.

Goede maïs wordt niet veel aangeboden. Dat terwijl er best wat vraag is. Fouragehandelaren worden niet platgebeld maar als je wat hebt, ben je het zo kwijt als handelaar. De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs blijft stabiel op €95 per ton. De vraag naar kuilgras wisselt nogal. In de ene regio is er nauwelijks vraag terwijl in de andere er best wat gevraagd wordt. Het aanbod loopt heel erg uiteen, van nat najaarsgras tot goed gras van de eerste snede. Die laatste ligt overigens niet voor het oprapen. De prijs voor kuilgras staat ietwat onder druk en komt uit op €85 per ton.

Hooi en stro maken ook deze week geen gekke sprongen. Voor goed stro leunt Nederland behoorlijk op aanbod uit Frankrijk. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro blijft stabiel op €140 per ton. Voor weidehooi is de markt netjes in balans. Vraag is er niet bijster veel maar dat geldt ook voor het aanbod. De prijs blijft stabiel op €200 per ton. Graszaadhooi is een heel eind uitverkocht. Af en toe komt er nog eens wat voorbij maar het is rustig. De DCA Indicatieprijs voor graszaadhooi staat op €185 per ton met niet of nauwelijks verschillen in ras.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden