DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas keert over 2023 geen nabetaling uit

8 April 2024 - Wouter Baan

De leden-melkveehouders van DOC Kaas kunnen over 2023 geen nabetaling tegemoet zien. Dit blijkt uit navraag bij de zuivelcoöperatie uit Hoogeveen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas klom in 2022 op tot de top van de Melkprijsvergelijker, maar die positie kon in 2023 niet worden vastgehouden. De zuivelcoöperatie zakte terug tot de onderste regionen. Nu blijkt dat er ook geen nabetaling komt die de daling wat verzacht. Het dividendbeleid wijkt daarmee wat af van eerdere jaren, toen leden wel op een nabetaling konden rekenen.

Het is niet bekend hoe DOC Kaas vorig jaar gedraaid heeft, want het jaarverslag is nog niet gepubliceerd. Ook DMK, waar DOC Kaas 10% van de aandelen van bezit, is nog niet met cijfers naar buiten gekomen. Dit gebeurt doorgaans in juni.

Wel nabetaling bij Cono
Naast DOC Kaas keert ook FrieslandCampina over 2023 geen nabetaling uit. Cono Kaasmakers maakte recent onverwacht bekend wel een nabetaling van €0,38 per 100 kilo uit te keren, nadat eerder nog aan de leden was medegedeeld dat dit er waarschijnlijk niet in zat. Hiermee komt de totale basismelkprijs van Cono boven die van DOC Kaas, waar het gemiddelde voorschot over 2023 daar krap €0,10 onder zat.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden