Milos Ruzicka / Shutterstock.com

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

10 April 2024 - Klaas van der Horst - 2 reacties

FrieslandCampina werkt aan een 'feelgood'-pakket voor bestaande en toekomstige leden. Dit pakket bevat diverse financiële lokkertjes, waaronder kortingen, toeslagen en vrijmaking van kapitaal. Het is allemaal bedoeld om de melkaanvoer op peil te houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorstellen zijn nu met de leden gedeeld. FrieslandCampina stelt dat het om 'kijkrichtingen' gaat. Van de leden wordt verwacht dat zij daar in de loop van dit jaar een besluit over te nemen. Doel van de hele operatie is dat FrieslandCampina het melkvolume op peil houdt in een situatie met een krimpende melkaanvoer. De kijkrichtingen worden verwoord in een video, die leden thuis nog eens rustig kunnen bekijken.

Uitgestelde betaling
De voorstellen betreffend onder meer een renteloze lening, dan wel uitgestelde betaling voor de aanschaf van leveringscertificaten, herintroductie van een kwantumtoeslag, voor bijvoorbeeld volumes boven de 1,5 miljoen kilo, drie jaar vrijstelling van entreepremie voor nieuwe leden en voor bestaande leden de mogelijkheid om ledenobligaties vast om te zetten naar obligaties vrij via handel op de interne beurs. Daarvoor moet de kredietfaciliteit bij de Rabobank wel worden verhoogd van €50 naar €100 miljoen. Zijn er geen kopers voor de nieuwe obligaties vrij, dan zal FrieslandCampina ze uiteindelijk zelf moeten overnemen.

Naar nieuwe leden kan FrieslandCampina zoeken in zowel Nederland zelf als in Vlaanderen en in een deel van Duitsland langs de grens met Nederland.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden