DOC Kaas

Nieuws Melk

Topmelkstroom DOC Kaas in lijn met A-ware en RFC

16 April 2024 - Wouter Baan

DOC Kaas houdt de melkprijs over april gelijk aan vorige maand. Met de introductie van de nieuwe melkstroom Tuurlijk! kan de kaasmaker zich nu meten met FrieslandCampina en A-ware die de Melkprijsvergelijker, inclusief bonussen, al bijna jaar en dag domineren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basismelkprijs blijft deze maand gelijk op €44,89 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes en een leverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief weidepremie loopt de melkprijs op tot €46,39 per 100 kilo. In veel gevallen krijgen melkveehouders hier bovenop de Vlog-premie van €1 uitgekeerd, want die is stapelbaar.

Tuurlijk!
Sinds begin deze maand participeren ruim tweehonderd leden van de coöperatie in de nieuwe melkstroom Tuurlijk!, waarin wordt samengewerkt met supermarktketen Jumbo. Aan deze melkstroom is een toeslag van €5 per kilo gekoppeld. Dit is inclusief de bovengenoemde Vlog-premie en klimaattoeslag van €0,50 per 100 kilo, maar exclusief de duurzaamheidspremie van eveneens €0,50. De maximale melkprijs kan in praktijk oplopen tot €51,89 per 100 kilo.

Daarmee staat DOC Kaas met haar nieuwe topstroom in de maximale Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness exact gelijk aan de Albert Heijn-concept bij A-ware en net iets onder koploper FrieslandCampina met PlanetProof.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden