Tea Talk / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

30 April 2024 - Wouter Baan

De Pakistaanse dochteronderneming van FrieslandCampina heeft wisselend gepresteerd in het eerste kwartaal van 2024. De omzet laat door volumegroei een behoorlijk sterke stijging zien, hoewel de marges door diverse redenen wel onder druk staan.

FrieslandCampina Engro Pakistan Limited, zoals de dochteronderneming voluit heet, zag de omzet in de eerste drie maanden van dit jaar met 21% toenemen tot 27,4 miljard Pakistaanse roepie. Omgerekend met de actuele wisselkoersen komt dit neer op een slordige €91 miljoen. Het bedrijf dankt de omzetstijging aan volumegroei, soms gedreven door prijsacties. Dit laatste maakt dat de winstmarge wel onder druk staat.

Daarnaast nemen de devaluatie van de roepie en stijgende grondstof- en energieprijzen een hap uit de marge, terwijl ook de hogere rentes het bedrijf parten spelen. Onder de streep daalt de winst met 32% tot 665 miljoen roepie. Dit komt neer op ruim €2 miljoen.

In lijn 2023
Met de eerste kwartaalcijfer wordt de lijn van 2023 doorgetrokken. Ook toen zag het bedrijf de afzet toenemen en de marges slinken. De hogere verkopen verstevigen wel de marktpositie van FrieslandCampina in het Zuid-Aziatische land.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina bundelt klimaatvoorlopers

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden