Shutterstock

Nieuws melk

Belgisch LDA haalt weer iets van melkprijs af

18 September 2023 - Klaas van der Horst

De Belgische zuivelcoöperatie LDA verlaagt de voorschotprijs over de maand augustus met zo'n 2,7%. Het is de derde stapsgewijze verlaging op rij sinds mei.

De coöperatie heeft de nieuwe melkprijs vastgesteld op een prijs van €36,00 per 100 liter bij wettelijke Belgische gehalten. Bij gehalten van 4,3 gram vet en 3,5 gram eiwit per kilo, bedraagt de reële prijs €38,44 per 100 liter, zo blijkt uit de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Dit is dan wel de prijs bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter.

Met de nieuwe voorschotprijs komt LDA over augustus boven de melkprijs van Arla uit. Die was in juli nog hoger, maar Arla heeft een grotere verlaging doorgevoerd.

LDA blijft nog wel onder het gemiddelde van de vijf Belgische verwerkers in de vergelijker van Boerenbusiness uitkomen. Voor augustus staat dat gemiddelde op €40,02 per 100 liter. Dat is 81 cent lager dan het gemiddelde over juli.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Laiterie des Ardennes keert tij met melkprijs

Nieuws melk

Belgische zuivelaars zetten laatste stap omlaag

Nieuws Melk

Belgisch LDA maakt sprong met mozzarellafabriek

Nieuws Melk

LDA verlaagt melkprijs juli met kleine stap

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox