BB TV Erik Jan van Huet Lindeman

'Carbon Credits juist nu interessant voor een boer'

14 September 2023 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De markt voor Carbon Credits komt steeds meer op gang, signaleert Erik Jan van Huet Lindeman van Dutch Carbon Company. Melkveehouders doen er volgens hem goed aan om nu in te stappen. De huidige prijzen van €100 tot €125 per koolstofcertificaat zijn waarschijnlijk pas op de onderkant van de markt. Met Van Huet Lindeman gaan we dieper op de materie in. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten
Reacties
2 reacties
Jos 25 September 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10905915/carbon-credits-juist-nu-interessant-voor-een-boer]'Carbon Credits juist nu interessant voor een boer'[/url]
Neem aan dat dit een 1 april grap is? Grasland ligt er toch nu ook al dus milieu wordt hier geen snars beter van.
ruud hendriks 25 September 2023
Alle beetjes helpen, en de bodem vaart er wel bij zoals ook wordt gezegd, maar veel draagt het niet bij. Als alle boeren in Nederland anderhalf keer zoveel koolstof vast gaan leggen als ze nu doen dan leggen ze 2 ton CO2 per hectare vast (het dubbele van wat er in het interview als voorbeeld wordt genoemd). Daarmee wordt de CO2 uitstoot tbv 360.000 Nederlanders gecompenseerd, de inwoners van stad Utrecht (de gemiddelde Nederlander veroorzaakt 10 ton per jaar. Na een jaar of 10 a 20 ontstaat er een nieuw evenwicht in de bodem en stopt de extra opbouw. Landbouw kan de eigen uitstoot al niet compenseren, laat staan aan het grotere geheel bijdragen. Jammer maar helaas, het is landbouw, we beheren niet een moeras waar van nature koolstof werd opgeslagen maar een bodem met in principe evenwicht tussen opbouw en afbraak.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Interview Erikjan van Huet Lindeman

Carbon credits: verdienen aan CO2-vastlegging

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox