Carbon credits

gras koeien weidegang

Nieuws Dutch Carbon Credits

Project voor genereren carbon credits op grasland

Dutch Carbon Credits start enkele projecten, waarbij de opslag van koolstof op grasland via een nieuwe methode wordt vertaald naar carbon credits. Doel van deze projecten is om zowel de meetmethode als de projectbeschrijving te laten goedkeuren, zodat op korte termijn grote aantallen credits door Nederlandse veehouders kunnen worden gegenereerd.
10 Juni 2022
biologisch Agrifoto2 ecoploegen

Nieuws Carbon farming

Eerste credits verkocht door Rabo Carbon Bank

Rabo Carbon Bank heeft de eerste credits van Nederlandse en Amerikaanse bodem verkocht. De opbrengst van de credits gaat voor 90% naar deelnemende boeren. De kopers zijn Hoogwegt, Interpolis, Vattenfall, Greenchoice en Interfood.
13 April 2022
gras melkveebedrijf Agrifoto

Boerenbusiness Enquête

Onderzoek: animo voor Carbon farming groeit

In de Nederlandse melkveehouderij groeit de animo voor carbon farming op blijvend grasland. Naast dat koolstofboeren dient als een extra duurzame inkomstenbron voor de melkveehouder, is ook het positieve maatschappelijke aspect van groot belang. Dat is de uitslag van een onderzoek onder melkveehouders van Boerenbusiness.
24 Januari 2022
Veenweide

Nieuws Rabo Carbon Bank

Eerste boeren krijgen geld voor koolstofcredits

De Rabo Carbon Bank begint met een pilot van drie jaar in het westelijk veenweidegebied waarbij boeren betaald krijgen voor koolstofcredits. Het is de eerste proef van de koolstofbank op Nederlandse bodem. In de zomer lanceerde Rabo Carbon Bank al een pilotproject in Amerika. 
18 November 2021
olie Rotterdam shell

Achtergrond Klimaat

Agroconcerns zien koolstofboeren wel zitten

Mede door de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow die gisteren (zondag 31 oktober) is begonnen laait de aandacht voor koolstofboeren weer op. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Yara, Bayer, Cargill en Rabobank hebben plannen voor of zijn al gestart met een programma voor koolstofboeren. En bovengenoemde bedrijven zijn niet de enige die hiermee bezig zijn. Wordt dat een nieuwe trend, de grote agro gerelateerde bedrijven die in de nieuwe te ontwikkelen markt voor koolstof boerenstappen?
2 November 2021
Neutral

Nieuws melk

Bill Gates investeert in klimaatneutrale melk

Microsoft-oprichter Bill Gates investeert in klimaatneutrale, biologische melk. Hij doet dat via een investeringsvehikel dat deelneemt in melkverwerker Neutral in de Amerikaanse deelstaat Oregon.
29 Oktober 2021
natuur Natuurbeheer

Nieuws Biodiversiteit

Natuurgebieden met strikje erom naar de beurs

Investeerders met een groen hart kunnen gaan beleggen in 'natural asset companies' (NAC), ofwel natuurwaarde-bedrijven. Dit hebben de aandelenbeurs in New York en de Intrinsic Exchange Group (IEG) bekend gemaakt.
24 September 2021
gras grasland melkveebedrijf maaien ruwvoer

Nieuws Melk

FrieslandCampina lanceert tool koolstofvastlegging

FrieslandCampina lanceert samen met andere voedingsreuzen een methodiek om de koolstofvastlegging in rundvee-productiesystemen te berekenen en te gebruiken als betrouwbaar (af)rekenmodel
24 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief