Carbon credits

BB TV Erik Jan van Huet Lindeman

Carbon Credits juist nu interessant voor een boer

De markt voor Carbon Credits komt steeds meer op gang, signaleert Erik Jan van Huet Lindeman van Dutch Carbon Company. Melkveehouders doen er volgens hem goed aan om nu in te stappen. De huidige prijzen van €100 tot €125 per koolstofcertificaat zijn waarschijnlijk pas de onderkant van de markt. Met Van Huet Lindeman gaan we dieper op de materie in. 
14 September 2023
Dutch Carbon Credits Erikjan van Huet Lindeman

Interview Erikjan van Huet Lindeman

Carbon credits: verdienen aan CO2-vastlegging

Koolstofboeren of carbon farming met enige regelmaat komen deze begrippen voorbij als oplossing voor het compenseren van CO2 uitstoot en/of als verdienmodel voor boer. In Amerika zijn inmiddels de eerste projecten gelanceerd waarbij boeren daadwerkelijk certificaten kunnen verkopen voor CO2 die ze in de vorm van organische stof in de bodem vastleggen. In Europa gaat het allemaal iets langzamer maar ook hier krijgen de eerste initiatieven vast vorm.
17 Januari 2023
gras koeien weidegang

Nieuws Dutch Carbon Credits

Project voor genereren carbon credits op grasland

Dutch Carbon Credits start enkele projecten, waarbij de opslag van koolstof op grasland via een nieuwe methode wordt vertaald naar carbon credits. Doel van deze projecten is om zowel de meetmethode als de projectbeschrijving te laten goedkeuren, zodat op korte termijn grote aantallen credits door Nederlandse veehouders kunnen worden gegenereerd.
10 Juni 2022
biologisch ecoploegen

Nieuws Carbon farming

Eerste credits verkocht door Rabo Carbon Bank

Rabo Carbon Bank heeft de eerste credits van Nederlandse en Amerikaanse bodem verkocht. De opbrengst van de credits gaat voor 90% naar deelnemende boeren. De kopers zijn Hoogwegt, Interpolis, Vattenfall, Greenchoice en Interfood.
13 April 2022
gras melkveebedrijf

Boerenbusiness Enquête

Onderzoek: animo voor Carbon farming groeit

In de Nederlandse melkveehouderij groeit de animo voor carbon farming op blijvend grasland. Naast dat koolstofboeren dient als een extra duurzame inkomstenbron voor de melkveehouder, is ook het positieve maatschappelijke aspect van groot belang. Dat is de uitslag van een onderzoek onder melkveehouders van Boerenbusiness.
24 Januari 2022
Boerenbusiness

Nieuws Rabo Carbon Bank

Eerste boeren krijgen geld voor koolstofcredits

De Rabo Carbon Bank begint met een pilot van drie jaar in het westelijk veenweidegebied waarbij boeren betaald krijgen voor koolstofcredits. Het is de eerste proef van de koolstofbank op Nederlandse bodem. In de zomer lanceerde Rabo Carbon Bank al een pilotproject in Amerika. 
18 November 2021
olie Rotterdam shell

Achtergrond Klimaat

Agroconcerns zien koolstofboeren wel zitten

Mede door de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow die gisteren (zondag 31 oktober) is begonnen laait de aandacht voor koolstofboeren weer op. Bedrijven zoals bijvoorbeeld Yara, Bayer, Cargill en Rabobank hebben plannen voor of zijn al gestart met een programma voor koolstofboeren. En bovengenoemde bedrijven zijn niet de enige die hiermee bezig zijn. Wordt dat een nieuwe trend, de grote agro gerelateerde bedrijven die in de nieuwe te ontwikkelen markt voor koolstof boerenstappen?
2 November 2021
Neutral

Nieuws melk

Bill Gates investeert in klimaatneutrale melk

Microsoft-oprichter Bill Gates investeert in klimaatneutrale, biologische melk. Hij doet dat via een investeringsvehikel dat deelneemt in melkverwerker Neutral in de Amerikaanse deelstaat Oregon.
29 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox