Hulp ook bij hoge voerprijzen

Nieuwe verzekering tegen lage melkprijs in de VS

21 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Melkproducenten in de VS hebben een nieuw instrument zich te beschermen tegen dalende melkprijzen en stijgende voerkosten. De nieuwe Amerikaanse landbouwwet heeft namelijk de Dairy Margin Protection Program (DMPP) gecreeërd. De Amerikaanse melkproducenten hebben tot 28 november de tijd om te besluiten of ze er gebruik van willen maken.  

De Amerikaanse overheid wilde met dit  nieuwe instrument melkproducenten in eigen land in staat stellen zich te beschermen tegen een herhaling van 2009 toen de melkprijs halveerde.

Verhouding tussen voerprijzen en melkprijzen speelt ook een rol

Hét grote verschil tussen DMPP en eerdere instrumenten met hetzelfde doel, is dat DMPP een verzekering is die de Amerikaanse melkproducenten kunnen afsluiten waar het Milk Income Loss Contract bijvoorbeeld een compensatie was bij een te lage melkprijs voor álle melkproducenten.

Hoewel dit jaar een goed melkjaar is, is een herhaling van 2009 in de toekomst niet uit te sluiten. Washington wil af van financiële compensatie voor iedereen en wil juist dat melkproducenten zich actief met risicomanagement bezig gaan houden.

Een melkproducent die deze nieuwe verzekering afsluit, krijgt ook compensatie als het verschil tussen voerprijzen  en melkprijzen ongunstig wordt. Het is dus mogelijk dat een melkproducent geld op zijn rekening krijgt óók als de melkprijs hoog is als de voerprijzen tegelijkertijd hoog zijn en dus de opbrengst voor melkproducenten laag.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden