Inside Mest

Mestprijzen gaan zeker niet zakken

31 Mei 2018

De balans van het voorjaar is door de meeste betrokkenen in de mestmarkt opgemaakt. De uitkomsten hiervan laten zich raden. Dat lijkt ook op te gaan voor de oplossingen, die verder weg zijn dan ooit. De betrokkenen houden hun hart vast.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Inmiddels lijkt de uitkomst van de voorjaarsbemesting een platgetreden pad. Het voorjaar is voorbij, en daarmee zijn ook de uitrijdmogelijkheden voor mest voorbij. De druk van het aanbod (zowel van drijfmest als vaste mest) is groot en neemt wekelijks toe. "Het is nu niet de tijd om de mestopslagen vol te rijden", zo geven insiders aan. Echter, soms is dat de enige oplossing die geboden kan worden, om de vaste relaties zodoende enige verlichting te bieden.

Strenger toezicht
Juist in deze tijd van het jaar (met het huidige aanbod van de mest) zouden de verwerkingsinstallaties op volle toeren moeten draaien. Daar schort het echter aan alle kanten aan. Nu er strenger wordt toegezien of verwerkers zich houden aan de volumes die mogen worden verwerkt, wordt duidelijk dat de verwerkingscapaciteit (gerelateerd aan de vergunningen) veel te klein is, ten opzichte van de Nederlandse mestproductie.

Oplossingen liggen echter ook niet voor het oprapen. Logischerwijs stijgen hierdoor de ophaalbijdragen, maar een oplossing is dat allerminst. De mestmarkt is daarmee een tikkende tijdbom.De gemiddelde ophaalbijdragen liggen hoger dan in de afgelopen periode.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden