Shutterstock

Fotoreportage Twitter

Duitse boeren massaal in protest tegen mestwet

5 April 2019 - Wouter Baan - 3 reacties

De nieuwe plannen omtrent de mestwetgeving in Duitsland zorgen voor grote woede onder de Duitse boeren. Zij zijn daarom massaal de straat op gegaan om hun ongenoegen te uiten.

De protestacties vinden onder meer plaats in de Duitse stad Münster, net over de grens bij Oldenzaal. Op Twitter (onder #BauernBrauchenZukunft) verschijnen veel beelden over hoe de protestacties verlopen. De menigte werd donderdag 4 april ook toegesproken door de landbouwminister Julia Klöckner. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
peter 5 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10881979/duitse-boeren-massaal-in-protest-tegen-mestwet]Duitse boeren massaal in protest tegen mestwet[/url]
RESPECT voor de Duitse colega'S net zoals de Franse boeren diep respect. Daar kunnen de lto, nzo en ledenraad rfc en de hele Nederlandse boeren stand nog eens wat van leren!!!
Westbrabander 5 April 2019
Wat houden de plannen precies in?
Ronde van Vlaanderen 7 April 2019
Vandaag gaat DE koers van Vlaanderen door.
Hier bij ons is het dezelfde " Scheisse" als in Duitsland en Nederland.
Boeren zitten in het verdomhoekje en zijn de schuld van ALLES.
Het ABS, wie anders? komt op voor de boeren in de Vlaamse Ardennen en plannen acties. Jammer dat de boeren het lef niet hebben om DIE KOERS volledig PLAT te leggen op verschillende plekken. Den arrivee zou dan tegen het avond journaal zijn...!
Enkele flinke boeren zonen rijden ook: Lampaert heeft deze morgen nog de koeien gemolken, straf hé.
De hele regio daar is gemaakt door boerenhand, honderden jaren aan een stuk. Overbemesting is geen sprake van. Nu stellen het Kr....l van de groenen en sossen in de vorm van de gewiekste en valse Klimaatkerk, VLM en ANB er de wet . Zonder boeren geen toekomst! 3 jaar terug hebben we al geprotesteerd tegen de rode en oranje zones in de Westhoek en zijn daar braaf aan de kant gebleven: MIS!!!

GROEN REGEERT
BOER CREPEERT
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden