Shutterstock

Nieuws Mest

Mestfraude in België aan het licht gebracht

21 Mei 2019 - Wouter Baan - 2 reacties

In België wordt gesjoemeld met de mestverwerking, dat blijkt uit een artikel in de Belgische krant De Standaard. Anonieme bronnen bevestigen dat de mest op papier wordt verwerkt, maar in werkelijkheid wordt uitgereden op het land.

De omvang van de vermeende mestfraude wordt niet in beeld gebracht, maar diverse bronnen spreken in de krant over een miljoenenkwestie. De zaak is aan het licht gekomen, omdat de nitraat- en fosforgehaltes in het Belgische grondwater te hoog zijn. Het Vlaamse parlementslid Bart Caron deed daarop een oproep waar verschillende anonieme bronnen uit de sector gehoor aan hebben gegeven.  

Mestactieplan 
De bronnen beweren dat er (half)lege vrachtwagens van veehouders naar mestverwerkers rijden, waarmee de indruk moet worden gewekt dat de mest wordt verwerkt. In werkelijkheid wordt de mest echter op het land uitgereden. 

Deze bevindingen komen naar buiten in aanloop naar het nieuwe mestactieplan. Daar zal woensdag 22 mei in het Vlaamse Parlement over worden gestemd. Dit plan pleit voor een aanscherping van het Belgische mestbeleid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Peter 21 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10882549/mestfraude-in-belgi-aan-het-licht-gebracht]Mestfraude in België aan het licht gebracht[/url]
Nep nieuws t.b.vhet beïnvloeden nieuwe mestprogramma.
leo 21 Mei 2019
hebben ze in belgie dan ook een gps volgsyteem zoals hier in onze bananen republiek???
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Mest

Nieuwe boerencoöperatie daagt mestregelgeving uit

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden