België

pootgoed aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Het aardappelareaal neemt ook in 2022 af in de EU-4 en Polen. Dat er minder consumptieaardappelen worden gepoot staat als een paal boven water. Per segment zijn verschuivingen te zien. In deze jaarlijkse analyse belichten we de zes belangrijkste landen in Europa en wat het aardappelareaal hier doet. Exclusief voor abonnees van Boerenbusiness.
13 April 2022
zuivelindustrie A-ware Food Group

Nieuws Overname

A-ware koopt toetjesmaker Hollebeekhoeve

Royal A-ware neemt 'De Hollebeekhoeve' in Kruibeke (België) over. De zuivelonderneming heeft hier een akkoord over bereikt met de curator van het op 15 maart failliet verklaarde bedrijf.
6 April 2022
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Stikstof

Ook Belgen trekken knip voor stikstofreductie

Niet alleen in de Nederlandse politiek zorgt stikstof voor hoofdbrekens. Ook in België stonden politici - onder andere door verschillende arresten - voor de opgave om met een toekomstbestendig stikstofplan te komen. Vorige week werden er bij onze zuiderburen knopen doorgehakt. Vooral de varkenshouderij zal moeten krimpen. De plannen gaan miljarden kosten.
1 Maart 2022
aardappelen aardappelbewaring

Nieuws Aardappelen

Belgische voorraad gelijk aan vorig seizoen

De Belgische voorraad aardappelen bedraagt begin februari 2,52 miljoen ton. Dat is ongeveer gelijk aan de vorige twee seizoenen. Dat heeft het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) bekend gemaakt.
16 Februari 2022
frites puntzak

Analyse Aardappelen

Belgen pushen markt aardappelen flink omhoog

De Belgapom-notering steeg vandaag (vrijdag 4 februari) naar €20 per 100 kilo voor alle rassen. Een stijging van bijna 20%, oftewel €3) in een week mag een reuzenstap worden genomen. Opvallend daarbij was wel dat Belgapom de stemming stabiel noemt (aanbod is gelijk aan de vraag). Bij een stijging van €3 per 100 kilo verwacht je eerder de stemming 'vast'.
4 Februari 2022
A-ware Food Group

Nieuws Melk

A-ware verhoogt melkprijs België weer stevig

A-ware heeft de melkprijs voor februari in België stevig verhoogd. Ten opzichte van januari komt er ruim €2,60 per 100 liter melk bij de prijs op.
3 Februari 2022
slachterij vleesverwerking

Nieuws Dierenwelzijn

Slachthuis Eeklo dicht om problemen dierenwelzijn

De Belgische minister van Dierenwelzijn Ben Weyts heeft het slachthuis in Eeklo met onmiddellijke ingang gesloten vanwege problemen met het dierenwelzijn. De directie van het slachthuis zegt zich compleet overvallen te voelen door het besluit, al wordt niet ontkend dat er problemen zijn geweest.
31 Januari 2022
melkveebedrijf koeien jongvee belgie

Nieuws Melk

Melkprijs LDA hoger dan Milcobel en A-ware

Coöperatie Laiterie des Ardennes (LDA) heeft de melkprijs voor december verhoogd en komt daarmee voor die maand boven Milcobel en Royal A-ware uit. Ook komt LDA op een hoger jaargemiddelde uit dan Milcobel.
14 Januari 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox