Shutterstock

Nieuws Mestfraude

NVWA doet 10 invallen wegens mestfraude

19 November 2018 - 2 reacties

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft 19 november op 10 locaties doorzoekingen uitgevoerd vanwege verdenking tot mestfraude. Het onderzoek richt zich vooral op een adviesbureau, welke hierbij mogelijk een faciliterende rol speelt.

Bij de actie heeft de opsporingsdienst (IOD) van de NVWA op 10 locaties doorzoekingen gedaan. Het adviesbureau zelf is doorzocht en daarnaast zijn er ook nog 9 woningen en bedrijfsgebouwen onderzocht. Landelijke media laten weten dat het adviesbureau in kwestie Bergs Advies (uit de provincie Limburg) is.

Dit bedrijf zou al maanden in de gaten gehouden worden door de NVWA. Vorig jaar is het adviesbureau in hoger beroep veroordeeld voor het medeplegen van valsheid in een mestfraudezaak.

Kritiek op Schouten
Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) kreeg vorige week nog kritiek van het Openbaar Ministerie (OM), omdat de partij de aanpak tegen mestfraude onvoldoende vindt. Het OM ziet het inkrimpen van de veestapel als enige oplossing en beschouwt de acties van de NVWA en justitie als druppels op een gloeiende plaat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Jos Gommers 20 November 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/mest/artikel/10880566/nvwa-doet-10-invallen-wegens-mestfraude]NVWA doet 10 invallen wegens mestfraude[/url]
Ongeloofelijk wat een stemmingmakerij
Die zg brave mesttransporteur die ook nog ff wat zout in de wonden ligt te stooien als hij ballen had dan zou hij minstens zijn naam hebben genoemd
Ik wens adviesburo berghs heel veel sterkte toein deze vreselijke dagen dit heeft niemand verdient
Pater 20 November 2018
Het word tijd dat de echte fraudeurs aangepakt worden en niet met een proces verbaal maar alles word ontnomen en nooit meer in de sector aan het werk .Of het een boer verwerker of intermediair is maakt mij niet uit
De hele Landbouw krijgt het over zich heen het zullen er maar een paar echte grote zijn wie het zijn weet ik niet dat moet de rechter maar uit maken. Als ze gepakt worden dan nooit meer aan de gang in de landbouw.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox