Opinie Leonie Bosch

Liegebeest en statistiek voor beginners

15 Augustus 2018 - 1 reactie

Wakker Dier lanceerde maandag 13 augustus weer de verkiezing 'Liegebeest van het jaar'. Er is geen betere organisatie in staat om een liegbeest te herkennen, lijkt mij. Dus tot zover is er (nog) geen probleem.

Eén van de genomineerden voor die verkiezing is Campina, want volgens Wakker Dier pocht Campina dat haar koeien verantwoord oud worden. Volgens de geleerden bij Wakker Dier (lees: de stagiaire die in de vakantie langer door moest gaan, omdat de vorige stage niet gelukt is) probeert Campina hiermee keihard de werkelijkheid te verdoezelen (dat bedenk je toch niet). 

En dan komt de de conclusie van de eeuw: de meeste koeien gaan volgens Wakker Dier al met 5 à 6 jaar naar de slacht en dat terwijl ze volgens Wakker Dier makkelijk 14 jaar kunnen worden.

Niet schrikken
Ik vind het moeilijk om degene te zijn die het moet vertellen, maar de mensen bij Wakker Dier proberen de slechte omstandigheden waarin hun ouders en grootouders leven te verdoezelen door steeds maar weer over vee te praten. Ik heb namelijk gehoord dat de gemiddelde leeftijd van de mens 81 jaar is, terwijl een mens makkelijk 94 jaar kan worden.

Iedereen die voor levensjaar 94 gestorven is, heeft naar alle waarschijnlijkheid in barbaarse omstandigheden geleefd. En zij zijn op zijn minst verwaarloosd door de kinderen.

Alle begin is moeilijk
Aangezien het allemaal erg ingewikkeld is, bied ik bij deze aan om een basiscursus statistiek te betalen voor 2 medewerkers van Wakker Dier. Laat even je gegevens achter en dan neem ik contact met je op.

Er is gelukkig ook een lichtpuntje voor Wakker Dier, want dit jaar winnen ze zelf de verkiezing 'Liegebeest van het jaar'.

boerenbusiness.nl

Leonie Bosch

Reacties
1 reactie
Abonnee
info 15 Augustus 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/blogs/column/10879628/liegebeest-en-statistiek-voor-beginners][/url]
De grootste liegebeest van alle tijden is wakker dier , zij doen voorkomen dat dieren achter een afrastering zich ongebreideld mogen vermeerderen en dan zonder wat te eten te krijgen van wakker dier dood moeten gaan en dat ver binnen de 14 jaar, zelfs na een jaar al in de meeste gevallen , ik bedoel de Oostvaardersplassen ons aller bekend. Als een boer zo met zijn dieren handelde zat hij jaren achter de tralies. Dus achter de tralies met deze bedenkers van het kwaad.
hans 15 Augustus 2018
Info, voor Uw info, de Oostvaardersplassen stamt uit het brein van Frans Vera, oa verbonden geweest aan de onvolprezen Wageningen Universiteit, Nederlands leidraad naar onze intensieve manier van grondstoffen produceren voor de multinationals.
Gezien de situatie waarin veel primaire producenten van landbouwproducten zich momenteel zowel psychisch als financieel bevinden, ben ik het met U eens: achter de tralies met dit soort valse profeten.
Overigens, een blog van een bedenkelijk niveau, waar waarheden en onwaarheden door elkaar worden geroerd tot een nietszeggend geheel.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Melk

Wakker Dier vindt welzijn koe te weinig verbeterd

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief