Podcast Stikstofdialogen

Van Dellen: 'Stikstofbeleid vereist gelijke behandeling'

De agrarische sector moet voor wat het stikstofbeleid betreft over één kam worden geschoren met de andere sectoren in Nederland. Dat is het eerlijkst en ook de enig effectieve manier om het probleem echt aan te pakken. Dit zegt Lubbert van Dellen, directeur food & agri bij Accon avm in een gesprek met Klaas van der Horst in de podcast Stikstofdialogen van Boerenbusiness.

Van Dellen schreef deze week een brandbrief over de stikstofproblematiek aan de ministers Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) en Henk Staghouwer (LNV), samen met emeritus-hoogleraar Rudy Rabbinge. Met hun visie sluiten beide aan bij wat stikstof-activist Johan Vollenbroek van MOB op dit punt betoogt.

Door de sector gelijk te behandelen, ontstaat er een eerlijker en gelijkere behandeling en hoeft de landbouw het gevecht tegen de stikstofuitstoot ook niet meer met de handen op de rug aan te gaan, stelt Van Dellen. Nu is het de sector niet toegestaan om de stikstofuitstoot met behulp van de best beschikbare technieken te lijf te gaan. De sector wordt gedwongen het met verouderde methoden te doen. Hij vindt ook dat Nederland zich voor een effectieve aanpak van het stikstofprobleem meer moet oriënteren op wat er in omringende landen gebeurt. Nu sluit Nederland zich volgens Van Dellen daar te veel voor af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze podcast? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden