Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘De Gazoo gaat de strijd aan met het stikstofprobleem’

18 Augustus 2022 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness reikt dit jaar voor de vierde keer de Agribusiness Award uit. Dé prijs voor bedrijven met een innovatief product of nieuwe dienst met financieel voordeel voor de boer. Eén van de genomineerden van vorig jaar was JOZ met de Gazoo. Hoe gaat het nu, een jaar later, met de ontwikkeling van de Gazoo?

De Gazoo is volop in ontwikkeling. Deze innovatie, ook wel de stikstofkraker genoemd, is een circulaire oplossing die niet alleen stikstof reduceert, maar ook methaan. Methaan wordt hierbij omgezet in CO2. De stikstofkraker gaat hierbij niet alleen de strijd aan met het stikstofprobleem, maar zorgt ook voor meer vrijheid van de boer. 

"16 juni hebben we als JOZ Fullwood Milking overgenomen. Dit betekent dat we nu het complete plaatje gaan verkopen", aldus Marjo Metz, marketing manager bij JOZ en nu ook voor FullwoodJOZ. Fullwood levert zowel automatische als conventionele melksystemen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk waar ook de productie plaatsvindt. De systemen worden geleverd aan meer dan tachtig landen. Ook in Nederland heeft Fullwood een behoorlijk marktaandeel. "Wat de Gazoo betreft worden er veel testen gedaan. Ook staan er al meerdere Gazoo's in Nederland en we zijn druk bezig om alles klaar te maken om op de RAV-lijst te komen." 

De Gazoo wordt constant doorontwikkeld. "Op het moment hebben we 196 aanvragen wereldwijd staan, dit voldoet zeker aan onze verwachtingen."

Een podium
Deelname aan de Agribusiness Award heeft veel opgeleverd in de ogen van JOZ. "We hebben de kans gekregen om op een podium te staan en ons product te presenteren. Het was natuurlijk al gelanceerd, maar op deze manier konden we er extra aandacht aan schenken. Dat we niet wonnen was natuurlijk wel echt een teleurstelling!" Je doet mee om te winnen en als JOZ zijn wij overtuigd van ons product dat functioneert als een compleet systeem zonder aanpassingen te hoeven doen aan de stal. 

Goede vragen door de jury
Als onderdeel van de Award pitchen de genomineerden hun innovatie voor de vakjury. "Deze pitch verliep prima. Arend Kuperus (CEO JOZ) en Peter ten Hoeve (productmanager JOZ) hebben hun verhaal kunnen doen en hebben zowel de theorie als de praktijk kunnen tonen. Daar waren we erg enthousiast over. De juryleden waren enthousiast en stelden goede vragen!" 

JOZ vond dat de Gazoo naar buiten mocht treden. "Voor ons kwam de Agribusiness Award eigenlijk gewoon op het juiste moment. Boerenbusiness heeft hierin zeker voldaan aan de verwachtingen."

Agribusiness Award 2022
De aanmeldpagina voor de Agribusiness Award 2022 is inmiddels geopend. Inschrijven kan tot en met 11 september. De vakjury beoordeelt daarna de inzendingen en kiest de genomineerden. 

Ben jij het bedrijf in de agribusiness dat met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Kijk voor meer informatie op Boerenbusiness.nl/Award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Cynthia Zhu

'Adoptie AI belangrijk om koppositie te behouden'

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden