Shutterstock

Ruwvoertour Voorjaarswerk

Grasland: Groenbemester maaien en vers gras voeren

25 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness

Het zonnige weer heeft melkveehouders het land op gelokt voor het uitvoeren van de voorjaarswerkzaamheden. Zo ook de deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour 2020. Wat is er op enkele percelen uit de tour inmiddels gebeurd?

Eindelijk is het land weer wat opgedroogd na een lange periode van regen, waardoor de trekkers er eindelijk op kunnen. Veel veehouders zien in deze periode de kans om eindelijk te mestput leeg te kunnen rijden, kunstmest te strooien of vers gras te voeren. 

Zuidbroek: Doorzaaien en maaien
De deelnemende veehouder uit Zuidbroek (Groningen) heeft laten weten dat hij druk is geweest met onder meer de groenbemester te maaien. Het gewas was te lang geworden, waardoor er op het perceel geen drijfmest kon worden uitgereden. Naast maaien is hij druk geweest met het doorzaaien van een perceel waar veel schade was door muizen. 

Overloon: Koeien genieten van vers gras
Bij de veehouder uit Overloon (Noord-Brabant) kunnen zijn melkkoeien weer genieten van een portie vers gras in het rantsoen. De veehouder laat weten op 19 maart te zijn begonnen met het voeren van vers gras. De koeien krijgen ongeveer 2,5 tot 3 kg drogestof aan vers gras, dat bij het normale rantsoen in de voermengwagen heeft gedaan. 
 

Bemesten nog niet afgerond
Vanwege de natte weilanden zijn een aantal deelnemers vorige week nog druk bezig geweest met bemesten. De deelnemer uit Doetinchem (Gelderland) heeft afgelopen week pas drijfmest uit kunnen rijden op de hoger gelegen percelen. Hij hoopt deze week kunstmest te kunnen strooien op de lager gelegen natte percelen. Het uitrijden van de drijfmest doet hij zelf met een mesttank.

Een aantal foto's die Boerenbusiness van de deelnemende veehouders heeft ontvangen en zijn opgenomen in deze fotoreportage.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden