Eigen foto

Ruwvoertour Week 18

Eerste voederbieten komen boven de grond

29 April 2020 - Redactie Boerenbusiness

Bij een aantal deelnemers van de Ruwvoertour zijn de voederbieten gekiemd en boven de grond gekomen, zo'n 9 tot 10 dagen nadat deze zijn gezaaid. Ook een maïsperceel van de Ruwvoertour begint te kiemen.

De deelnemende veehouders uit Nieuwerkerk (Zeeland) en Sint-Oedenrode (Noord-Brabant) meldden als eerste dat de voederbieten boven de grond waren gekomen. De deelnemer uit Sint-Oedenrode laat weten dat zijn Rialto voederbieten 9 dagen na zaaien boven de grond kwamen en dat de grond gelukkig nog vocht bevat. 

Luizen zijn aanwezig
Volgens Antoon Verhoeven, ruwvoerspecialist bij Limagrain, zijn de eerste luizen alweer gespot op jonge voederbieten in de omgeving van Haaren (Noord-Brabant). De bieten zijn pas net boven de grond maar nu al zitten ze onder de luizen, deze luizen kunnen tot veel schade leiden. Om deze reden is het volgens Verhoeven zaak om de bestrijding serieus te nemen en hier op tijd mee te beginnen om erge schade te voorkomen. 

Maïs kiemt al
Na het nemen van de vers gras monsters bij de deelnemer uit Jelsum (Friesland) is er ook gekeken naar het perceel met snijmaïs wat op dat moment amper twee dagen in de grond zat. Na even zoeken in de grond bleek dat een aantal van de zaden al een teken van leven liet zien en zich in de eerste fase van kiemen bevond. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden