Eigen foto

Ruwvoertour Week 22

Grote verschillen tussen maispercelen Ruwvoertour

29 Mei 2020 - Redactie Boerenbusiness

De droogte heeft ons land in zijn greep en de telers van de Boerenbusiness Ruwvoertour geven aan dat een flinke bui regen meer dan welkom is. De stand van de maïs in week 22 laat op de 10 percelen een wisselend beeld zien.  

Iedere week houdt Boerenbusiness de laatste stand van zaken op de maïspercelen bij. De deelnemer in het Groningse Zuidbroek laat weten dat dat de maïs er niet vrolijk bij staat deze week. Vorige week zag hij ongeveer 50% opkomst. "Valt niet mee, maar ook nog niet tegen. De rest komt nog wel, maar het heeft eerst wat regen nodig. Aan tweewassigheid ontkomen we niet", zo concludeert hij. 

De maïs in Zuidbroek. Links week 21 en rechts week 22

De maïs in Udenhout is gezaaid op 20 april en loopt qua lengte voor op de andere percelen. Deze week tikt het gewas zo'n 34 centimeter aan. 

De maïs in Udenhout. Links week 21 en rechts week 22

In Nieuwerkerk (Zeeland) spreekt de deelnemer van een goede opkomst. Het perceel is op 4 mei ingezaaid en er zijn weinig maïsplanten weggevallen De groei zit er goed in, de maïs heeft deze week het 4-blad stadium bereikt.

Op 29 mei wordt er op de percelen tegen onkruid gespoten, daarnaast wordt er tegelijkertijd ook bladbemest. Er wordt nog niet beregend, de droogte moet alleen niet nog een week aanhouden, zo laat de veehouder weten.

De maïs in Nieuwerkerk. Links week 21 en rechts week 22

In Zeewolde (Flevoland) is op 7 en 8 mei gezaaid. Eind vorige week is op dit perceel de eerste maïs opgekomen. Inmiddels staat al zo'n 75 procent van het gewas boven. 

Zeewolde, maisperceel week 22

Ook op het maïsperceel in het Brabantse Sint Oedenrode is het droog. De maïs ging hier op 29 april de grond in. Afgelopen weekend is daar 4 millimeter neerslag gevallen, een druppel op de gloeiende plaat. "Ik ben het gras volop aan het beregenen en dat groeit nog mooi door, maar ik twijfel of ik de mais ook al moet gaan beregenen", aldus de deelnemer.

De maïs in Sint Oedenrode. Links week 21 en rechts week 22
De maïs in Aartswoud. Links week 21 en rechts week 22
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden