Mais

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Weer - week 19

Maïs ligt droog en extreme temperatuurverschillen

De droogte laat zich behoorlijk gelden op een aantal ruwvoertour percelen. Per gebied verschilt de opkomsten van mais en voederbieten maar ook de grasgroei varieert. Hoe vergaat het de melkveehouders van de ruwvoertour dat op dit moment en zijn zij al aan het beregenen?
10 Mei 2022
gras ruwvoer grasoogst

Ruwvoertour Fotoreportage

Drukke weken voor de boeg bij melkveehouders

Afgelopen week was het een drukte op de gemiddelde landerijen van de melkveehouders. De mais kiemt of groeit lekker door met het warme weer mits het vocht genoeg heeft. En de gemaaide grassen drogen hard door het zomers weer. Hieronder in de foto reportage de deelnemers van de ruwvoertour in actie.
5 Mei 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Merkt u opkomstproblemen in uw maïs op?

Een goede veldopkomst zorgt ervoor dat de gewenste plantdichtheid wordt gerealiseerd. En op die manier wordt een gelijkmatige ontwikkeling gewaarborgd. In de periode die volgt op de zaai, zijn er echter helaas een heel aantal factoren die het kiemingsproces en de veldopkomst drastisch kunnen verstoren. Alleen een tijdige veldcontrole kan de oorzaak van een slechte veldopkomst helpen opsporen.
29 April 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Fotoreportage

Snijmaïs en voederbieten zaaien en vers gras voeren

Bij de melkveehouders zijn de voorjaarswerkzaamheden weer in alle hevigheid losgebarsten. De eerste percelen zijn reeds gezaaid met snijmaïs en voederbieten. Andere gewassen als gras groeien vlot door. Wat zijn de melkveehouders die deelnemen aan de Boerenbusiness Ruwvoertour aan het doen? Dat zie je in deze fotoreportage.
19 April 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

De beste omstandigheden voor inzaai van maïs

Met een weersvoorspelling van vast weer met gestaag oplopende temperaturen kunnen de maïszaaimachines binnenkort weer in actie komen. Maïs onder de juiste omstandigheden zaaien zorgt voor een vlotte kieming en beginontwikkeling, dus een minimale plantuitval. Maar wat is het optimale zaaimoment?
14 April 2022
voer weidehooi

Analyse Voer

Handel in ruwvoer is vrij rustig, snijmais gevraagd

De handel in ruwvoer is deze week vrij kalm. De aanvang van het groeiseizoen en de wat naar de achtergrond verdreven angst over voerbeschikbaarheid zorgen voor een kalmer marktverloop dan enkele weken geleden. De vraag naar goede snijmaïs en bierbostel blijft op peil.
12 April 2022
KWS

Aangeboden door KWS

Effectieve en veilige zaadbehandeling voor maïs

INITIO Bird Protect ‘Next Generation’ combineert INITIO, dat zorgt voor een vlotte kieming en jeugdontwikkeling met een nieuw vogelbeschermingsmiddel.
12 April 2022
mais ruwvoertour2020

Ruwvoertour Week 14 - maïs

Maïsteelt voor de deur, wat doen melkveehouders?

De dagen lengen, de bodemtemperatuur stijgt en de start van het maïsseizoen komt weer dichterbij. De eerste bemestingen en grondbewerkingen vinden plaats op maïspercelen. Welke strategieën voeren de tien melkveehouders die deelnemen aan de Ruwvoertour het komend seizoen uit in de snijmaïsteelt?
11 April 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden