Shutterstock

Ruwvoertour Week 24

Ruwvoertour goed met regen bedeeld

8 Juni 2020 - Niels van der Boom

De percelen met gras en maïs die deelnemen aan de Ruwvoertour zijn bijna allemaal goed bedeeld qua neerslag afgelopen weekeind. Vooral in het zuiden van het land, maar ook het noordwesten, viel een flinke bak regen.

De percelen gras en maïs in Sint-Oedenrode spannen de kroon met 62,5 millimeter neerslag in een week tijd. Dit is te wijten aan een gift van 40 millimeter beregening. Daarna volgt het perceel in Zeewolde, waar 55 millimeter viel waarvan 15 millimeter beregend. Op 3 staat de Ruwvoertour-deelnemer in het Friese Jelsum, die bijna 43 millimeter ontving.

Verschil in neerslag
In de naburige provincie Groningen, waar gras- en maïspercelen in Zuidbroek liggen, viel juist de minste neerslag met 14,5 millimeter gevolgd door Udenhout met bijna 17mm. Ook de percelen in Doetinchem en Beerzerveld, Overijssel, kregen minder dan 20 millimeter regen.

Gunstig voor gewasgroei
Van de percelen grasland zijn er inmiddels 3 voor de tweede snede gemaaid. Van de regen kunnen de meeste percelen goed profiteren. Ook de maïs kon wel een bui gebruiken. Vooral in Zeewolde is de regen welkom voor de gewasgroei. Die liep daar het meest achter, vanwege de late zaaidatum.

Perceel Neerslag in 1 week
Sint Oedenrode 62,5 mm (waarvan 40 mm beregend)
Zeewolde 54,9 mm (waarvan 15 mm beregend)
Jelsum 42,7 mm
Nieuwerkerk 33,5 mm
Aartswoud 30 mm
Overloon 22,9 mm
Beerzerveld 18 mm
Doetinchem 18,8 mm
Zuidbroek 14,5 mm
Udenhout 16,8 mm
 

bron: Sencrop

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden