Eigen foto

Ruwvoertour Week 27

Grasland bemesten en beregenen

1 Juli 2020 - Redactie Boerenbusiness

Afgelopen week heeft een aantal deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour de graspercelen gemaaid en ingekuild of in de baal gestopt. Deze week zijn zij vooral bezig met het bemesten van deze percelen. 

De deelnemer uit Doetinchem heeft vorige week maandag gemaaid en is gisteren en vandaag bezig geweest met het bemesten van zijn percelen. Hij heeft 75 kilogram KAS per hectare gestrooid met de kunstmeststrooier en hij rijdt zo'n 25 kuub drijfmest per hectare uit. Deze drijfmest bestaat voor een kwart uit water wat hij uit eigen bron haalt. De mest is verdund om deze goed in te laten werken, om de mest nog beter te laten werken is hij alweer begonnen met beregenen van zijn graspercelen. 

Wel kunstmest, geen drijfmest
De deelnemer uit Beerzeveld heeft vorige week zijn graspercelen gemaaid en deze bemest met 250 kilogram KAS per hectare, hij heeft bewust gekozen geen drijfmest uit te rijden omdat hij dan teveel mest uit zou rijden. Na de derde snede rijdt hij wel weer drijfmest uit en laat hij de kunstmest achterwege omdat hij dan aan zijn stikstofplafond zit. 

Bemesten voor de vierde snede 
De deelnemers uit Nieuwerkerk een Zuidbroek hebben als eerste de derde snede gras gemaaid, deze week zijn zij druk geweest met het uitrijden van de mest. In Zuidbroek is er 150 kilogram KAS per hectare gestrooid en 15 kuub drijfmest per hectare uitgereden over de percelen. In Nieuwerkerk is er met de sleepslang 20 kuub per hectare drijfmest uitgereden, deze drijfmest bestaat voor de helft uit water. Ook zijn deze percelen nog bemest met 180 kilogram KAS zwavel per hectare. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden