Grasland

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Week 20 - Weer

Wat doen melkveehouders tegen de droogte?

Veel melkveehouders kijken ongetwijfeld dagelijks een keertje extra naar de lucht en checken de weerinformatie. Het is wachten op een weersomslag met regen voor de gewassen als snijmaïs, gras en veldbonen. Welke gewassen schreeuwen om water en kunnen niet om een kunstmatige bui heen?
17 Mei 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Weer - week 19

Maïs ligt droog en extreme temperatuurverschillen

De droogte laat zich behoorlijk gelden op een aantal ruwvoertour percelen. Per gebied verschilt de opkomsten van mais en voederbieten maar ook de grasgroei varieert. Hoe vergaat het de melkveehouders van de ruwvoertour dat op dit moment en zijn zij al aan het beregenen?
10 Mei 2022
gras grasoogst

Ruwvoertour Graswinning

Dit laten de eerste vers grasanalyses zien

De eerste kale lichtgroene vlaktes zijn alweer te zien in het land, afgelopen week is op veel plekken de eerste graswinning begonnen. Sommige melkveehouders maken ruimte voor de weidegang van de koeien, maar andere maaien het gehele areaal grasland. En elke boer wilt weten: wat bevat het gemaaide gras aan voedingsstoffen? Hierbij de analyse van het verse gras bij twee deelnemers aan de Ruwvoertour.
2 Mei 2022
inkuilen Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour gras - week 17

Twijfels en ervaringen over inkuilmiddelen

Nu de prachtige maaisneden weer in het land klaar staan, is het de kunst de juiste strategie toe te passen om deze op de beste manier te winnen. Alleen dan kunnen de koeien optimaal van de opbrengst produceren. Een inkuilmiddel kan mogelijke bijdragen aan de melkproductie geven. Welke ervaringen hebben de deelnemende melkveehouders aan de Boerenbusiness Ruwvoertour hiermee?
25 April 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Gras - week 16

Veel variatie in grasgroei, wanneer gaan maaien?

Maart was droog en warm, waarna vervolgens april haar intrede deed met een natte start. Ook de temperatuur ging op sommige plaatsen terug tot onder het vriespunt. Voor de grasgroei heeft dit diverse gevolgen gehad, met een grote variatie.
22 April 2022
Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour week 15

Proef voor meer eiwit van het eigen grasland

De grasgroei gaat gestaag door en frisse groene percelen zijn een feit. In deze tijden met onder meer hoge kunstmestprijzen worden alle opties voor de bemesting van graspercelen bekeken. En proeven georganiseerd. Bij melkveehouder Roel Assies (Fl), één van de deelnemers aan de Ruwvoertour, wordt dit jaar een bemestingsdemonstratie gehouden. 
15 April 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Agrarisch natuurbeheer voor veehouders

In de moderne Nederlandse landbouw kunnen we niet om agrarisch natuurbeheer heen. Agrarisch ondernemers leven van en met de natuur maar moeten dat meer dan ooit zichtbaar maken aan de omgeving. Dat vraagt om praktische toepassingen van agrarisch natuurbeheer.
11 Maart 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: 5 tips bij de grasmengselkeuze

Bij het inzaaien van grasland heb je de keuze uit een groot aanbod van graszaadmengsels. Naast diverse grassoorten en mengselsamenstellingen, zijn er ook verschillende aanvullingen die je kunt gebruiken.
5 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden