De aanhoudende droge periode zorgt voor kritieke besluiten op de graspercelen van de deelnemers van de ruwvoertour. Ook maïspercelen ervaren droogte. Moet er nou wel of niet worden beregend?
Sander Vijverberg in Strijen (Zuid-Holland) is op zaterdag 9 juli begonnen met beregenen van zijn grasland. Alvorens is er op 20 hectare grasland zowel drijf- als kunstmest uitgereden. In totaal werd er 15 kubieke meter drijfmest vermengd met 8 kubieke meter water en 150 kilo kas per hectare toe gewend, waarna de haspel over het land werd uitgereden en er nog eens 20 millimeter water werd beregend. Dinsdag 13 juli wordt hetzelfde concept nog een keer herhaald op een ander grasland van 10 hectare. Op
Ook Joost van Nostrum in Sint-Oedenrode (Noord-Brabant) is weer aan het beregenen op het grasland. Vandaag (12 juli) wordt het perceel voorzien van 20 millimeter.
Nog geen droogteverschijnselen in maïs
Op de vraag of de maïs mogelijk al gebrek aan vocht zou hebben, geven alle deelnemers van de ruwvoertour nog redelijk weinig gehoor. Roel Assies uit Zeewolde (Flevoland) en Hans Schoenmakers uit Udenhout (Noord-Brabant) geven aan het nog niet nodig te vinden. Joost van Nostrum denkt hier anders over. Als je naar het gewas kijkt zijn er nog geen droogteverschijnselen te zien, maar de grond is wel erg droog. Om droogteschade in de maïs voor te zijn, verwacht Van Nostrum komend weekend te gaan beregenen. Hij wil optimale omstandigheden creëren voor de aankomende kolfzetting.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.