Maïsperceel in Udenhout - Noord-Brabant
Maïsperceel in Zuidbroek - Groningen
Maïsperceel in Sint-Oedenrode - Noord-Brabant
Maïsperceel in Zeewolde - Flevoland
Maïsperceel in Jelsum - Friesland
Maïsperceel in Aartswoud - Noord-Holland

Ruwvoertour Maïs - Week 25

Hoogte van snijmaïs knalt door meter heen

25 Juni 2021 - Erik van der Deure

Het groeizame weer voor de maïs zet zich door en trekt op verschillende plekken de velden dicht. Verschil in zaaidatum en bodemtemperatuur zijn dan ook goed terug te zien in het groeistadium van de maïs. 

Dat de bodemtemperatuur na alle warme dagen een flinke stijging door maakt, is geen verassing. In Noord-Brabant werd begin vorige week door Antoon Verhoeven maar liefst een bodemtemperatuur van 27 graden gemeten. ''Met iedere dag de brandende zon op de zwarte grond kan de temperatuur hard oplopen, ook op 10 tot 12 centimeter diep", aldus de ruwvoerspecialist van Limagrain in Zuidwest-Nederland . 

De deelnemers van de Boerenbusiness Ruwvoertour kijken tevreden naar hun maïspercelen en nemen daarin de koude start van het voorjaar mee. ''Voor mijn gevoel loopt het groeiseizoen 2 weken achter door de kou in het begin van het jaar. Als je dat erbij betrekt, dan staat de maïs er gewoon super bij'', vult deelnemer Hans Schoenmakers aan. 

Rond dezelfde periode vorig jaar stond de maïs gemiddeld op 150 centimeter lengte en daar kan het gewas van dit jaar nog niet aan tippen. Waar de maïs bij Hans Schoenmakers deze week door de meter lengte heen ging, zat hij vorig jaar al bijna op de 2 meter. Een aanzienlijk verschil.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden