Maïsperceel in Aartswoud - Noord-Holland
Maïsperceel in Nieuwerkerk - Zeeland
Maïsperceel in Sint-Oedenrode - Noord-Brabant
Maïsperceel in Zeewolde- Flevoland
Maïsperceel in Guttecoven - Limburg

Ruwvoertour Maïs- Week 28

Maïspercelen de 2 meter voorbij

16 Juli 2021 - Erik van der Deure

De maïspercelen van de Boerenbusiness Ruwvoertour zijn de afgelopen weken goed bijgetrokken. In de eerste week van juli zagen de percelen er op verschillende plekken in het land nog somber uit, maar dat is nu niet meer het geval. 

De tijd vliegt en dat geld ook voor de maïspercelen. De tweede week van juli zijn we inmiddels gepasseerd en daarmee is de pluim van de maïs niet ver weg meer. ''Afgelopen week heb ik een aantal maïspercelen in het zuiden bezocht en daar kon ik de pluim boven in de maïs al voelen, aldus Antoon Verhoeven, ruwvoerspecialist Zuidwest-Nederland van Limagrain. Veel groeien in lengte doet de maïs dan ook niet meer, maar gaat straks zijn energie gebruiken voor de kolfzetting en met het mooie weer op komst is dat een goed teken. 

7 daags vooruitzicht                                                                       Bron: Sencrop

Groeispurt
De foto's in de reportage geven geen representatief beeld voor Nederland. Met name in het noorden en westen, waar de maïs laat is gezaaid door koud en te natte percelen, heeft de maïs het zwaar. Veel percelen verlangen naar de groeispurt die het zuiden en oosten heeft gekend. 

Hoewel de snijmaïs een goede groeispurt heeft gekend, trekt het de achterstand in vergelijking tot vorig jaar niet recht. De 2 meter is bereikt en overschreden, maar vorig jaar zagen we rond deze tijd al planten die de 3 meter bijna aantikte. Zo bereikte de maïs van de Brabantse melkveehouder Hans Schoenmakers rond dezelfde periode vorig jaar een hoogte van 2.70 meter. 

Groei maïs 2020
Maïshoogte Ruwvoertour deelnemers​​​​​ 2021
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden